Viskas apie Openbox

X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR3220

Standartinė vaidas1984 » Šeš Spa 01, 2011 4:13 pm

Sveiki. Siandiena isbandziau sujungti X800 imtuva su internetu per TL-LINK TL-MR3220.

Dėmesio! Parduotuvėse atsirado nauji TL-3220 modeliai. Jie netinka žemiau nurodytai schemai įgyvendinti...

Prekyboje atsirado naujieji tplink su kitokiu hardware . Tl-mr3220 V2. Siuo metu jiems dar nera firmware, todel negalima perdaryti !!!!! Naujieji routeriai yar baltos spalvos.

Šis modelis netinkamas:
Paveikslėlis

Informacija rusu kalba: http://sat-forum.su/index.php/topic,8689.0.html

Gal pravers zmonems kurie turi senuosius openbox imtuvus ir noprintiems nusipirkti kodu is interneto. :)

Taigi bandziau su TL-MR3220 ( Kaina 76 lt) Jis turi USB ir palaiko 3G modemus .Manau galima naudoti ir pigesnius tp-link routerius. Jiems taip pat yra Openwrt softas su MPCS.

Siunciames softa is :

http://sat-forum.su/index.php/topic,886 ... #msg149445

1.Prisijungiame prie tp-link per WEB 192.168.1.1 bei atnaujiname programine iranga.
2. Isgeriame kavos bei praejus kelioms minutems jungiames prie naujojo softo IP 192.168.1.1
3.Einame i skliti SERVICES/MPCS
4. Suvedame i MPCS.server nustatymus.
5.Sulituojame COM kabeliuka pagal schema kurios jungimo schema prisegu.
6. Svarbu: Butina TP-link RS232 prijungti 10 K omu varza su TX bei VCC ( 3,3 V)
7. Ziureti MPCS loga galima programa AVRmonitor.

Jei bus norinciu detaliau viska aprasysiu. :D
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė sieksnis » Sek Spa 02, 2011 9:14 am

Domina darbo stabilumas. Pvz. išjungus ir vėl įjungus routerį šara greitai/gerai pasigauna? O jei jį pajungt per bevielį (ne laidu, o kaip klientą) stabiliai veikia mpcs?
4W-5E-9E-13E-19E-28E-36E-75E-85E-90E
sieksnis
Vartotojo avataras
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
 
Pranešimai: 3249
Užsiregistravo: Ant Bir 10, 2008 7:55 am
Miestas: Vilnius

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė bes » Sek Spa 02, 2011 10:38 am

Ar veiks per gprs pvz su labas korta?
bes
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2053
Užsiregistravo: Pen Gru 01, 2006 8:29 pm
Miestas: Pabrade

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė alternative » Sek Spa 02, 2011 11:14 am

Tai gal geriau dapirkti 15-20 litu kainuojanti usb-rs232 adapteriuka ir lituot neko nereiks ir garantija manau isliktu.?
Optibox E3HD
alternative
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 775
Užsiregistravo: Tre Geg 14, 2008 12:43 pm

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė Gena91 » Sek Spa 02, 2011 12:17 pm

alternative rašė:Tai gal geriau dapirkti 15-20 litu kainuojanti usb-rs232 adapteriuka ir lituot neko nereiks ir garantija manau isliktu.?

Manau, kad cia esme sharinti su usb modemu, nauduojant ji kaip preeiga i interneta, todel usb i com netiks, nes ne liks laisvo usb iseimo...
Gena91
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 130
Užsiregistravo: Sek Kov 01, 2009 2:59 pm
Miestas: Vilniaus r.

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Sek Spa 02, 2011 6:25 pm

Gena91 rašė:
alternative rašė:Tai gal geriau dapirkti 15-20 litu kainuojanti usb-rs232 adapteriuka ir lituot neko nereiks ir garantija manau isliktu.?

Manau, kad cia esme sharinti su usb modemu, nauduojant ji kaip preeiga i interneta, todel usb i com netiks, nes ne liks laisvo usb iseimo...



Bandau jau 1 para. Veikia stabiliai. Naudoju vidini modemo RS232 porta.

1. Routeris uzsikrauna greitai. Ziurima kanalas gali buti ijungtas ar isjungtas jokio skirtumo.
2. Veikia ir per 3G modema. Naudojau Huawei E160 su Pildyk korta.
3. Manau gerai veiks ir kliento rezimu. Priims interneta wifi is kito routerio. Sita opcija siandien isbandysiu nes Openwrt softe yra Client funkcija ir begale kitu.
4. Su pereinamuoju USB-RS232 ( PL2303 mikroschema) kazko nepavyko uzkurti. Manau viskas gerai sukonfiguravau bet nera uklausu i MPCS. Labai nesigilinau nes pagrindinis tikslas kad veiktu su 3G modemu.


Kaip ir minejau yra softas ir pigesniems tp-link routeriams. Ju kaina apie 55 lt.
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė sieksnis » Sek Spa 02, 2011 7:27 pm

Ką bandai? Gal +++, tai jis ir taip antra para FTA veikia (juokauju, juokauju). O iš kur perki tokiom kainom routerius?
4W-5E-9E-13E-19E-28E-36E-75E-85E-90E
sieksnis
Vartotojo avataras
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
 
Pranešimai: 3249
Užsiregistravo: Ant Bir 10, 2008 7:55 am
Miestas: Vilnius

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Ant Spa 04, 2011 7:47 pm

Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė gintasvis » Pen Lap 04, 2011 2:03 pm

tai ar veikia tas tp-linkas kur 3G nera? tik edge ar bandet kas nors, man kazkaip nepavyko :( su 3G viskas veikia
gintasvis
Vartotojo avataras
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 1792
Užsiregistravo: Sek Gru 28, 2008 7:21 pm

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Pen Lap 04, 2011 7:06 pm

cia visai kitas softas jau. Openwrt

Matai as negaliu isbandyti jo EDGE tinkle nes mieste gyvenu.
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė olesub » Pen Lap 04, 2011 7:53 pm

veikia ir ten kur tik gprs. tik aš softą dėjau openwrt nuo danteso. su naujausiu softu (tokio net pas gamintojus nėra, bet paskutinė partija atvažiavusi būtent su tokiu kurio gamintojai nereklamuoja) labai trūkinėjo, arba krovėsi po 10 min, arba išvis lūždavo. išbandyti E1550 ir E173
Samsung 49KU6402, IPad Air 2019, samsung galaxy s10e, galaxy watch active2
olesub
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 3888
Užsiregistravo: Tre Vas 14, 2007 11:14 am
Miestas: Švenčionys

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Pen Lap 04, 2011 9:32 pm

gal kas galetu idet nuoroda i Openwrt stabilu softa ant TP-Link 3420 modelio, kad veiktu 3g?

ir kaip ten 3g reikia paleist, skaiciau inete,gan sudettingas procesas,arba ne taip supratau
aciu :)
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Pen Lap 04, 2011 10:38 pm

softai yra cia :

http://sat-forum.su/index.php/topic,886 ... #msg149445

na galiu irasyti ir printscreen idet. labai paprastai ten viskas padaryta. eina liuks
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Pen Lap 04, 2011 11:19 pm

aciu Vaidai, si saita zinau, tik patikslink, ar modemo konfiguravimas per web interface,
ir ar su siais softais dirbs 3g modemai , as instaliavau viena is openwrt softa,bet 3g skilties neradau.
jei reikia atskirai instaliuot 3g funkcija, kokia seka reikia instaliuot?

radau infa del 3g darbo-kaip suprantu usb modemas konfiguruojasi Inrefaces-WAN skiltyje
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė gintasvis » Šeš Lap 05, 2011 6:25 am

o su gimtuoju softu nieks nebandet?gprs,edge
gintasvis
Vartotojo avataras
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 1792
Užsiregistravo: Sek Gru 28, 2008 7:21 pm

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Šeš Lap 05, 2011 8:45 am

bandziau, kartais 3g modemo neatpazysta, gali ka nori daryt, nieks nepadeda. Vakar biski pavargau,kol is openwrt atstaciau i gamyklini softa. kai gryzo i gamyklini softa, modemas is kart buvo atpazintas. na bet siandien vistiek grysiu ant Openwrt, nes pries tai 3g konfiguravimo skilties neradau :)
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė olesub » Šeš Lap 05, 2011 8:49 am

ant openwrt gali prioritetus nusistatyti kad 3G būtų pirmas
Samsung 49KU6402, IPad Air 2019, samsung galaxy s10e, galaxy watch active2
olesub
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 3888
Užsiregistravo: Tre Vas 14, 2007 11:14 am
Miestas: Švenčionys

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Šeš Lap 05, 2011 2:53 pm

vytautasba rašė:aciu Vaidai, si saita zinau, tik patikslink, ar modemo konfiguravimas per web interface,
ir ar su siais softais dirbs 3g modemai , as instaliavau viena is openwrt softa,bet 3g skilties neradau.
jei reikia atskirai instaliuot 3g funkcija, kokia seka reikia instaliuot?

radau infa del 3g darbo-kaip suprantu usb modemas konfiguruojasi Inrefaces-WAN skiltyje



tikrai taip. WAN skiltyje pasirenki 3G modem
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Šeš Lap 05, 2011 6:25 pm

ar kas realiai bande ant openWRT 3g paleist? man kazko tai neina, irasius visus duomenis i WAN , rodo kad nera prijungta irenginio.

kokia 3g instaliavimo tvarka ?
( cia radau infa,tik tai padarius, jokiu rezultatu:
http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/3gdongle


ps. kaip isstatyt prioriteta ant 3g?
aciu uz pagalba :)
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė avokadas » Šeš Lap 05, 2011 6:40 pm

vytautasba rašė:ar kas realiai bande ant openWRT 3g paleist? man kazko tai neina, irasius visus duomenis i WAN , rodo kad nera prijungta irenginio.

kokia 3g instaliavimo tvarka ?
( cia radau infa,tik tai padarius, jokiu rezultatu:
http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/3gdongle


ps. kaip isstatyt prioriteta ant 3g?
aciu uz pagalba :)


Kazkada seniai zaidziausi, tai ten budavo tokia problema, kad routeris 3g pirsta matydavo kaip MASS STORAGE irengini, tad pries naudojima ant tokiu irenginiu, reikedavo prisijungti prie 3g pirsto per terminala, ir atjungti mass storage'a, va tik tada routeris ji pamatydavo kaip modema.
o kokia situacija dabar, nzn.
Paveikslėlis
avokadas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1344
Užsiregistravo: Sek Lap 21, 2010 11:01 am

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Šeš Lap 05, 2011 6:46 pm

avokadas rašė:
vytautasba rašė:ar kas realiai bande ant openWRT 3g paleist? man kazko tai neina, irasius visus duomenis i WAN , rodo kad nera prijungta irenginio.

kokia 3g instaliavimo tvarka ?
( cia radau infa,tik tai padarius, jokiu rezultatu:
http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/3gdongle


ps. kaip isstatyt prioriteta ant 3g?
aciu uz pagalba :)


Kazkada seniai zaidziausi, tai ten budavo tokia problema, kad routeris 3g pirsta matydavo kaip MASS STORAGE irengini, tad pries naudojima ant tokiu irenginiu, reikedavo prisijungti prie 3g pirsto per terminala, ir atjungti mass storage'a, va tik tada routeris ji pamatydavo kaip modema.
o kokia situacija dabar, nzn.


jo ,ten per terminala daviau komanda,kad atjungt zeroCD. bandziau instaliuot originalia openwrt,bet ten by default nera instaliuota Luci web interfeisas, linuxu siuo metu neturiu kompe,tai nezinojau ,kaip konfiguruot routeri.
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Šeš Lap 05, 2011 7:19 pm

Koki modema naudoji? gal taviskis modemas nepalaikomas.

Bandziau su Huawei E160 viskas Liuks.

Butinai isjunk PIN koda SIM korteleje.


1. Eini i NETWORK slikti.
2. Spaudi Edit this interface ( WAN keitimas).
3. Pasirenki USB-modem
4. Pasirenki USB porta per kuri modemas pajungtas. Jei vienintelis USB tera tai renkiesi pati pirmaji.
5. Ivedi APN adresa. Bites kortoms: banga, Omnitel - omnitel, tele2 - internet.tele2.lt ir isankstiniam data.tele2.lt
6. Spaudi SAVE and APPLY
7. Vikas. Pasitikrinimui eini STATUS skilti ir ziuri ar prsikirti IP arba ziuri i modema ar dega melyna ar zalia lempute.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė olesub » Šeš Lap 05, 2011 7:31 pm

Jo, o prioritetą pasirenki skiltyje Service Type
Samsung 49KU6402, IPad Air 2019, samsung galaxy s10e, galaxy watch active2
olesub
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 3888
Užsiregistravo: Tre Vas 14, 2007 11:14 am
Miestas: Švenčionys

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vytautasba » Šeš Lap 05, 2011 7:39 pm

aciu kolegos , matot gal ir klaida padariau, nes pagal instrukcijas is ofic. softo forumo,instaliavau papildomus paketus. kaip suprantu, po Dantes softo instaliavimo,papildomai jokiu paketu instaliuot nereikia?
multimedinis centrasZotac id40plus (dvb-s2 usb Sky Star2+MCE pultasHama, diseq Terra 1x10 sat-36,28.2,19.2, 13, 9, 5 east,
Operacine sistema- ALEXELEC linux project , su VDR+ XBMC 13.2)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: X800 imtuvo sujungimas su internetu per TL-LINK TL-MR322

Standartinė vaidas1984 » Šeš Lap 05, 2011 7:42 pm

naujausiuose rusu softuose viskas sukramtyta iki smulkmenu. Nieko daugiau ivedineti nereikia :D

Ikisi modema bei ivedi APN adresa ir internetas vaziuoja.
Flexbox 5000 (DM500)
vaidas1984
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2980
Užsiregistravo: Ant Sau 01, 2008 6:51 pm
Miestas: Kaunas

Kitas
Forumas Statistika

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Nustatymai

Grįžti į Openbox 3**, 5** ir 8** klasės