• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
     

Problema su Hotbird

Kas pirmiau atsirado? Višta ar kiaušinis?

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Vartotojo avataras
Ramaas
Klubo Narys
Klubo Narys
Pranešimai: 646
Užsiregistravo: Ket Kov 01, 2007 8:07 pm
Susisiekti:

Problema su Hotbird

Standartinė Ramaas » Tre Vas 14, 2018 9:31 pm

Susiduriau su problema Hotbird palydove trukcioja signalas is vieno transporderio 11034 V butent tas is kurio RTR transliuoja , galvos keitimas atpuola, isbandyta bent 10 ir nauju ir senu.Imtuvas irgi atpuola. Jungiamasi tiesiai prie galvos su satfinderiu. Problema pastebeta Kauno raj, Kaisedoryse , ir Ukmerges rajone. Gal pamastymu kas turite.

adastra
Moderator
Moderator
Pranešimai: 918
Užsiregistravo: Ket Vas 02, 2012 10:49 am
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė adastra » Tre Vas 14, 2018 10:23 pm

Yra taip buvę bet su Astra 4A palydovu ir tik su vienu V poliarizacijos transponderiu, kiti tos pat poliarizacijos dirbo
gerai, o horizantalios visi be išimties dirbo gerai, tačiau matėsi kiek silpnesnis signalas ant visų transponderių nors signalo stiprumas dar buvo normos ribose. Tačiau tas vienas transponderis grynai tiesiog
šokinėjo ir taip elgėsi visiškai nauja galva. Beje galva buvo ne fokuse o multifydo krašte. Vargau derinau,
tačiau priėmiau sprendimą užsidėti kitą naują visai kito gamintojo galvą ir puiku rezultatas pralenkė visus lūkesčius.
Ar tą satfainderį tikrinote kitoje vietoje prie kitos lėkštės su tuo pačiu Hot Bird transponderiu?
Koks tada rezultatas? Užsidėkite ant darbinio stovo pastatyto ant žemės kitą lėkštutę pasijunkite tą satfainderį ir pažiūrėkite kokia bus to transponderio elgsena. Ar palydovo kryptimi tikrai nebuvo netoliese milžiniškų medžių su linguojančiomis šakomis?

Vartotojo avataras
nerux
Super Mod.
Super Mod.
Pranešimai: 9705
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė nerux » Tre Vas 14, 2018 10:56 pm

Pas mane netruksi tas transponderis, eina normaliai :) Gal dar kokie trugdžių faktoriai yra :-P
Zgemma H9 Combo 4K, Ustym 4K, Formuler nano Z, XIO MAX+, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E

Vartotojo avataras
Ramaas
Klubo Narys
Klubo Narys
Pranešimai: 646
Užsiregistravo: Ket Kov 01, 2007 8:07 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Ramaas » Tre Vas 14, 2018 10:57 pm

taip viskas isbandyta kitoje vietoje viskas gerai o be to turiu 3 satfainderius ir visi ta pati daro. Medziu nera vienkiemis ant kalniuko laukai aplinkui

adastra
Moderator
Moderator
Pranešimai: 918
Užsiregistravo: Ket Vas 02, 2012 10:49 am
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė adastra » Tre Vas 14, 2018 11:06 pm

Na gerai, o tame pačiame vienkiemyje tik kitoje vietoje su stovu ant žemės
ar pabandėte?

Vartotojo avataras
Ramaas
Klubo Narys
Klubo Narys
Pranešimai: 646
Užsiregistravo: Ket Kov 01, 2007 8:07 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Ramaas » Tre Vas 14, 2018 11:17 pm

tame vienkiemyje ne nebandziau, bet siandiena taip dariau ukmerges rajone nepadeda niekas

adastra
Moderator
Moderator
Pranešimai: 918
Užsiregistravo: Ket Vas 02, 2012 10:49 am
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė adastra » Tre Vas 14, 2018 11:25 pm

Aš suprantu jūsų nusivylimą, tačiau jūsų vietoje aš ir tame vienkiemyje su savo, kad ir
70cm perforuota lengva lėkštute pakabinta ant stovo stovinčio ant žemės su testine
galvute ir su testiniu kabeliuku, atsistojęs atokiau nuo to vienkiemio namo išmėginčiau.
Ir va tada jau būtų įdomiau.

deitomas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 901
Užsiregistravo: Sek Rgp 12, 2007 10:40 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė deitomas » Ket Vas 15, 2018 12:30 am

Ramaas rašė:Susiduriau su problema Hotbird palydove trukcioja signalas is vieno transporderio 11034 V butent tas is kurio RTR transliuoja , galvos keitimas atpuola, isbandyta bent 10 ir nauju ir senu.Imtuvas irgi atpuola. Jungiamasi tiesiai prie galvos su satfinderiu. Problema pastebeta Kauno raj, Kaisedoryse , ir Ukmerges rajone. Gal pamastymu kas turite.
Buvo man taip, padejo lekstes perkelimas aukstyn pora metru. Pamegink, jei turi aukstesnes kopecias.

jonukas1
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 782
Užsiregistravo: Ant Sau 17, 2017 9:01 pm

Re: Problema su Hotbird

Standartinė jonukas1 » Ket Vas 15, 2018 4:01 am


Vartotojo avataras
nerux
Super Mod.
Super Mod.
Pranešimai: 9705
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė nerux » Ket Vas 15, 2018 8:40 am

jonukas1 rašė:Stai kodel nerodo RTR :
https://www.delfi.lt/m360/naujausi-stra ... d=77175005

:sad: :sad: :sad:
Reiškias ne visiems blokavimą uždėjo :D
Zgemma H9 Combo 4K, Ustym 4K, Formuler nano Z, XIO MAX+, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E

klarnetas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 3072
Užsiregistravo: Pen Vas 08, 2008 8:38 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė klarnetas » Ket Vas 15, 2018 8:55 am

deitomas rašė:
Ramaas rašė:Susiduriau su problema Hotbird palydove trukcioja signalas is vieno transporderio 11034 V butent tas is kurio RTR transliuoja , galvos keitimas atpuola, isbandyta bent 10 ir nauju ir senu.Imtuvas irgi atpuola. Jungiamasi tiesiai prie galvos su satfinderiu. Problema pastebeta Kauno raj, Kaisedoryse , ir Ukmerges rajone. Gal pamastymu kas turite.
Buvo man taip, padejo lekstes perkelimas aukstyn pora metru. Pamegink, jei turi aukstesnes kopecias.
jei niekas neužstoja (miškas ,pastatas) , lėkštės kilnojimas nepadės...

Vartotojo avataras
Tautvydas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2035
Užsiregistravo: Pen Vas 02, 2007 5:14 pm
Miestas: Jurbarkas
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Tautvydas » Ket Vas 15, 2018 9:29 am

jonukas1 rašė:Stai kodel nerodo RTR :
https://www.delfi.lt/m360/naujausi-stra ... d=77175005

:sad: :sad: :sad:
Nesamonė , kad iš kosmoso ateinantį signalą kažkas trukdytų. Čia taikoma kabelinės televizijos tinklams. Aš šį kanalą gerai matau iš 13E palydovo.

gudzius
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: Pen Lap 19, 2010 11:21 pm
Miestas: Kedainiai
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė gudzius » Ket Vas 15, 2018 11:22 am

Tautvydas rašė:
jonukas1 rašė:Stai kodel nerodo RTR :
https://www.delfi.lt/m360/naujausi-stra ... d=77175005

:sad: :sad: :sad:
Nesamonė , kad iš kosmoso ateinantį signalą kažkas trukdytų. Čia taikoma kabelinės televizijos tinklams. Aš šį kanalą gerai matau iš 13E palydovo.
Per toli Lietuvos istatymams palydovai. Idomu ka seimunai ir kiti valdininkai laimi siais isisokimais pries kaimynine Rusija ? Kazkaip nesigirdi, kad latviai, estai ar lenkai uzsiiminetu tokiom nesamonem. Zmones turi teise isgirsti visokias nuomones ir atsirinkti kas jiems reikalinga ir su kuo jie sutinka o, kad musu valdzia lietuvaicius laiko debilais- tai jau ne pirma karta ir be jokio gedos jausmo. :-?

Vartotojo avataras
nerux
Super Mod.
Super Mod.
Pranešimai: 9705
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė nerux » Ket Vas 15, 2018 1:58 pm

Tai gal tuose rajonuose kur šokinėja tas signalas tam dažnyja, manau yra kažkokie tai trugdžiai, kitaip nešokinėtų.
Zgemma H9 Combo 4K, Ustym 4K, Formuler nano Z, XIO MAX+, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E

Vartotojo avataras
Tautvydas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2035
Užsiregistravo: Pen Vas 02, 2007 5:14 pm
Miestas: Jurbarkas
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Tautvydas » Ket Vas 15, 2018 3:40 pm

nerux rašė:Tai gal tuose rajonuose kur šokinėja tas signalas tam dažnyja, manau yra kažkokie tai trugdžiai, kitaip nešokinėtų.
Pamenu , kada rusų kariškiai per karinius manevrus pastatydavo Jurbarko miesto centre gana aukštą anteną, tuomet neidavo žiūrėti jokią analoginę televiziją.

Atas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 1007
Užsiregistravo: Pir Kov 26, 2007 7:12 pm
Miestas: Kazlų Rūda
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Atas » Ket Vas 15, 2018 4:22 pm

Gal netoli koks oro erdves stebejimo radaras stovi :grin:
DM800HDse,Vu solo4k,DM920uhd,OPENBOX S3 mini II HD ,OPENBOX AS4K CI PRO,Openbox AS4K 2X UHD, Octagon SF8008UHD

ardas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 533
Užsiregistravo: Šeš Kov 10, 2012 10:29 am
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė ardas » Ket Vas 15, 2018 4:24 pm

pas mane is hotbirdo irgi panasiai buvo.galvos keitimas padejo.dejau kinietiska uz pora eu.jau pusmetis jokiu trukciojimu.

Vartotojo avataras
Ramaas
Klubo Narys
Klubo Narys
Pranešimai: 646
Užsiregistravo: Ket Kov 01, 2007 8:07 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Ramaas » Tre Spa 17, 2018 9:41 pm

Atnaujinu tema, susiduriau su ta pacia beda ir vel , tik si karta Anyksciai , Sakiai, trukcioja vaizdas ir sokineja signalas 0-80 .

Atas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 1007
Užsiregistravo: Pir Kov 26, 2007 7:12 pm
Miestas: Kazlų Rūda
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Atas » Ket Spa 18, 2018 4:08 am

Gal netoli koke nors mobilaus rysio stotis stovi,nes buna didele tikimybe kad gali trugdyt,jo buna ir gedimu :grin:
DM800HDse,Vu solo4k,DM920uhd,OPENBOX S3 mini II HD ,OPENBOX AS4K CI PRO,Openbox AS4K 2X UHD, Octagon SF8008UHD

Vartotojo avataras
Ramaas
Klubo Narys
Klubo Narys
Pranešimai: 646
Užsiregistravo: Ket Kov 01, 2007 8:07 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė Ramaas » Ket Spa 18, 2018 6:04 am

Po to kai sukuriau sita tema buvau pajunges net dazniu reguliavimo tarnyba, bet rezultatas 0. Jie neturi aparaturos sitam reikalui patikrinti.

slinas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 134
Užsiregistravo: Ant Bal 10, 2007 6:52 pm
Miestas: Anyksciai
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė slinas » Ket Spa 18, 2018 7:27 am

Kuri vieta Anyksciuose, nebuvo tokiu sposu?

jonnyk
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 477
Užsiregistravo: Pen Lap 09, 2007 1:23 am
Miestas: Kruopiai
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė jonnyk » Ket Spa 18, 2018 8:17 am

Gal ir ne tas atvejis, tačiau buvo ir panaši problema. Nors ant 12597 signalas daug silpnesnis bet signalas stabilus, o būtent ant 11034 nors signalas daug stipresnis, bet dinginėja, ir dinginėja be jokios logikos - kartais dažniau, kartais iš vis retai. Kadangi du imtuvai - tai jų defektą iš karto atmetėm. Daviau pabandyti kitą galvutę ir nepadėjo, tuomet priėjau išvados, kad iš kažkur gaunasi trukdžiai ir būtent tam dažnyje. Pradėjus aiškintis kada jie atsirado paaiškėjo, kad panašiu laiku kelių metrų atstumu ant tos pačios sienos, kai užsisakė internetą, interneto tiekėjas pastatė antena internetui gaudyti. Kadangi pačioje antenos dėžutėje stovi wifi įtaisas kuriam reikalingas maitinimas tai ištraukus kabelį ir atjungus maitinimą trukdžiai dingdavo. Šiuo atveju reikalas išsisprendė kai žmogus šiek tiek pakeitė lėkštės kryptį ir persireguliavo anteną iš Amos, Sirius, Hotbird į Sirius, Hotbird, Astra19.
Matyt šiek tiek pasikeitus lėkštės krypčiai trukdžiai iš wifi antenos į lėkštę nebepatenka.
T90 4w 1w 5e 9e 13e 19e 23e 28e 36e 42e, Amiko 8150, Amiko Mini HD SE

klarnetas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 3072
Užsiregistravo: Pen Vas 08, 2008 8:38 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė klarnetas » Ket Spa 18, 2018 10:23 am

jonnyk rašė:Gal ir ne tas atvejis, tačiau buvo ir panaši problema. Nors ant 12597 signalas daug silpnesnis bet signalas stabilus, o būtent ant 11034 nors signalas daug stipresnis, bet dinginėja, ir dinginėja be jokios logikos - kartais dažniau, kartais iš vis retai. Kadangi du imtuvai - tai jų defektą iš karto atmetėm. Daviau pabandyti kitą galvutę ir nepadėjo, tuomet priėjau išvados, kad iš kažkur gaunasi trukdžiai ir būtent tam dažnyje. Pradėjus aiškintis kada jie atsirado paaiškėjo, kad panašiu laiku kelių metrų atstumu ant tos pačios sienos, kai užsisakė internetą, interneto tiekėjas pastatė antena internetui gaudyti. Kadangi pačioje antenos dėžutėje stovi wifi įtaisas kuriam reikalingas maitinimas tai ištraukus kabelį ir atjungus maitinimą trukdžiai dingdavo. Šiuo atveju reikalas išsisprendė kai žmogus šiek tiek pakeitė lėkštės kryptį ir persireguliavo anteną iš Amos, Sirius, Hotbird į Sirius, Hotbird, Astra19.
Matyt šiek tiek pasikeitus lėkštės krypčiai trukdžiai iš wifi antenos į lėkštę nebepatenka.
tai čia yra lėkštės reguliavimo bėda ,man buvo su 36E РУССКЫЙ РОМАН kanalu ,signalas arba 64 arba 0 ,taip kas 10-15 min ,pakoregavus lėkštę ,signalas apie 70 ir nedingsta

jonnyk
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 477
Užsiregistravo: Pen Lap 09, 2007 1:23 am
Miestas: Kruopiai
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė jonnyk » Ket Spa 18, 2018 6:00 pm

klarnetas rašė: tai čia yra lėkštės reguliavimo bėda ,man buvo su 36E РУССКЫЙ РОМАН kanalu ,signalas arba 64 arba 0 ,taip kas 10-15 min ,pakoregavus lėkštę ,signalas apie 70 ir nedingsta
Na šiaip logiškai mastant blogiau sureguliavus signalas turėtų pradėti dinginėti ant silpniausio dažnio.
Ir dar dėl dinginėjimo iš 11034. Buvo toks atvejis kai namuose iš flešo sukėliau visus kanalus, o nusivežus į vietą kartais dingsta būtent to dažnio kanalai taip, kad iš vis nėra signalo. Ir ko tik neprigalvojau, ir tiunerį jau keikiau, bet pasirodo užteko ištrinti to dažnio kanalus ir iš naujo perskanuoti su ta galvute kuri pajungta ant lėkštės. Taip ir likau nesupratęs ar ten galvutės tarpinis dažnis kažkiek nuėjęs į šoną ir signalo nebe užgriebė ar dar kas. Bet keista kodėl tik vienam dažniui.
T90 4w 1w 5e 9e 13e 19e 23e 28e 36e 42e, Amiko 8150, Amiko Mini HD SE

aaaaaa
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2088
Užsiregistravo: Šeš Sau 17, 2009 12:41 pm
Susisiekti:

Re: Problema su Hotbird

Standartinė aaaaaa » Ket Spa 18, 2018 6:56 pm

Greiciausiai blogai isirase kanalu sarasas is fleshkes buna kad ikelus kanalu sarasa is fleshkes imtuvas ant kaikurio daznio net persikrauna tai ta dazni istrini su pultu ir vel isnaujo irases perskanuoji su imtuvu ir viskas veikia . Cia greiciausiai del tuo kad nors viskas rodos vienodi , bet matyt irasant softa imtuva jis kazkiek prisitaiko prie imtuvo technines irangos todel ir atsiranda nezymus skirtumai kurie paskui sukelia tokias problemas . 8)
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)