Populiarėjantis imtuvas Lietuvoje

Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė vytautasba » Šeš Bal 24, 2010 8:42 am

Na ka,vakar siek tiek ilgiau pabuvau prie "senuko" Opticum9500, paleidau Enigma2:)
PIRMA SALYGA,KAD VEIKTU ENIGMA2- ant imtuvo tunerio (atidarius dangti)sono turi but serijos nr. DNBU24511RB, jei gale ST,galit kol kas nebandyt.
1) usb pagalba idedame i Opticum9500 si softa "Dual boot", jo deka idejus USB su Enigma2,krausis Enigma, be usb ,uzsikraus iprastas softas 1.2.24
http://upload.dvhk.pl/content.php?id=139451

2) teko paprakaituot ,kol paruosiau USB. Uzsokant i prieki,pasakysiu,kad tuneris uzkrove enigma tik tada,kai as tuo paciu opticumu (menu skyrius-PVR-hdd formatting) pasalinau is fliaso nereikalingas particijas,palikau viena (enigmai particija turi buti 128-256 mb dydzio),ir formatavau ext2 formatu. Kiti bandymai,kai likusia particija palikau Fat32, nepadejo.

3) Po to , atformataves fliasa (beje jis pas mane buvo 2 Gb, ir kaip jau minejau, su viena aktyvia particija 160mb dydzio, ext2 formatu), isirasiau Live Linux CD, tiksliau Slax LiveCD

http://www.slax.org/get_slax.php

(nebutina i kompa instaliuot Linux, perkroviau kompa, BIOS nustaciau ,kad krautusi is CD, iejau i Linux pagrindini langa .PASTABA- bandziau pries tai Ubuntu 9.10, Fedora 12, tai labai painiai gavos, ir niekaip nejo root teisemis isarchyvuot softo i fliasa, su Slax Live CD,pagal video instrukcija,viskas gavosi liuks)
Toliau,manau bus geriausiai video instrukcija,kaip isarchyvuot Enigmos softa i fliasa.

Video instrukcija- http://slil.ru/29003369

Paskutinis testinis Enigma2 softas "E2_645_Build" :
http://slil.ru/28971100/20cb3a6b.4bd332 ... che.tar.gz

Viska padare pagal video instrukcija, ikisame USB su Enigma2, i apatini usb slota (tuo metu tuneris turi but isjungtas),ir ijungiame tuneri. Pirma displejuje ismes,kad reikia laukt 3 minutes, as,kol uzkroviau enigma2 laukiau apie 2 minutes.
Pasirinkau isejima (HDMI,Scart, i rtt)
Internetas pasijunge is kart (pasirinkau DHCP protokola),palydovu is kart neskanavau, pasirenku-veliau.
Tada su DCC,ar kita FTP programa ieinu i FTP skyriu, einu i etc/tuxbox papke,surandu faila- satellites.xml, tada parsisiunciame paredaguota faila is cia:
http://slow.failai.in/show/F/6F86AE72B/satellites.xml

ir is desinio DCC lango perkeliame ji i kairy langa, patvirtiname,kad norime perrasyti faila.Perkrauname tuneri per menu.
Po to,NTV, ir kiti kanalai nusiskanavo momentaliai.

Tunerio darbas su Enigma 2 pasirode greitas,tik pulto knopkes neisdestytos kaip reikia,pluginus reikia suinstaliuot rankiniu budu,
Kanalu favoritus padariau su Dreambox 800 kanalu redaktoriumi Dreamset, bet galima ir su Dreamboxedit.

DARBO PRINCIPAS ,MENU VAIZDAS, KAIP SU DREAMBOX 800!, paziuresim ka galima isspaust is optico, bet kaip testiniam Enigmos2 variantui,tai jau neblogai.
Laukite tesinio
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė bumas34 » Šeš Bal 24, 2010 9:44 am

nors nenaudoju,bet aprasymas :finga: :finga: :finga:
bumas34
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 3556
Užsiregistravo: Pir Sau 28, 2008 11:46 pm
Miestas: Garliava,-Nottingham-UK

Standartinė vytautasba » Šeš Bal 24, 2010 11:23 am

Emu forma bus kaip drymu, tik mgcamd.sh, o ne mgcamd.mips.taip vadiname imidze,jau yra prisuktas Mgcamd 1.35, var papkeje jau yra visi reikalingi failai,reikia tik juos pasiredaguot pagal save. palaiko ir kitus emu.

Viena problemele pastebejau, pas mane kartais kanala ne is karto pagauna, kol padaro "Lock",praeina 2-5 sec. Kartais is karto atidaro. Ar cia softe,ar tuneryje,ar diseke problema,nezinau. Nekoduotus kanalus atidaro momentaliai, koduotus, 2-3 sec.


Del favoritu darymo-bent jau man nepavyko idet nauju favoritu sarasu, Dreamset programoje sukuriau nauja favorita, ivariau i opticuma ta sarasa,opticumas persikrove. Paspaudus melyna knopke,ismete tik buvusia favoritu eile "Favourite TV", o naujos temos nebuvo.
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė vytautasba » Tre Geg 05, 2010 9:54 pm

pagaliau isejo testine ENIGMA2 versija Opticum 9500,kuriu lnb tunerio ser nr. pabaigoje yra ST (tai paskutiniu seriju optikai, pirmieji buvo su galune ..RB)

http://slil.ru/29083216
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Arunciks » Pir Lap 08, 2010 9:51 pm

vytautasba rašė:(enigmai particija turi buti 128-256 mb dydzio)

Cia butinai?
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė vytautasba » Pir Lap 08, 2010 11:12 pm

Arunciks rašė:
vytautasba rašė:(enigmai particija turi buti 128-256 mb dydzio)

Cia butinai?


ne, pradzioj taip galvojau,dabar klientui padariau 500 mb particija,uzkroviau paskutine ISCAN enigma2 versija,fainas dalykas,verta pabandyt bent.
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Pirm0kas » Pir Lap 08, 2010 11:19 pm

vytautasba rašė:paskutine ISCAN enigma2 versija,fainas dalykas,verta pabandyt bent.


O su H-H varikliais ir USALS jau korektiškai dirba?
Pirm0kas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
 
Pranešimai: 2281
Užsiregistravo: Šeš Sau 12, 2008 2:12 pm
Miestas: Kažkur

Standartinė Arunciks » Pir Lap 08, 2010 11:32 pm

Pas mane flesiukas 2gb ext2. Sudedu as i ji enigma, bet perkraunant tiuneri nieko nesureaguoja multibootas ir uzsikraunas standartinis softas :oops:
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Standartinė vytautasba » Ket Lap 11, 2010 6:15 pm

del motoro nezinau,pas mane 4 lnb su diseq. Del enigmos pakurimo fliase:
pirma ant originalaus softo,ikisame usb,ir paziurime,ar tuneris ja atpazysta. Jei taip,tada su disku formatavimo programa (ju yra kelios) formatuojame fliasa FAT32 ,bet dar pries programavima,parenkame 4 kb klasteri (blogiau nebus)
einame i menu,PVR skyriuje , formatuojame usb ext2 sistema (fliasas turi but suformatuotas kaip PAGRINDINIS diskas, ne LOGINIS), siaip usb pasikure,kai fliasa formatavau Linux sistemoje.
po to jau LINUX sistemoje,kisame suformatuota ext2 fliasa, ir ikeliame enigma2 i ji.
Turi pasileist, proceduros isbandytos mano ne karta,viskas veikia. Tik dar patarciau is 2 gb fliaso atskelt kokius 400 mb,ir i sia particija instaliuot enigma2, likusi fliaso dalis tegu lieka nenaudojama.
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė vytautasba » Ket Lap 11, 2010 10:02 pm

ISCAN imidzas (2010 11 02)pastaba-kol kas nepafiksintas irasymas ir timeshift.
RB tipo tuneriams (pirmieji modeliai,ant lnb selektoriaus yra numeriai 0899RB):
http://upload.com.ua/get/902064212/Opti ... .10.tar.gz

ST tipo tuneriams (09...ST):
http://depositfiles.com/ru/files/wx2o9ipme

Konkreciai testuota mano ant dualboot softo dualbootV6.5globo9500_soft_1.2.57
http://www.megaupload.com/?d=9QNWRWZL
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė Arunciks » Sek Lap 14, 2010 8:30 pm

Vsio, keliu balta veliava.. #-o Isbandziau kelis softus, enigmas, usb flesus ir niekaip neuzsikrauna.. Selektorius ...4511RB. Cia kogero beda tame, kad pas mane 9000, ne 9500, nors softas ir 9500 :-P
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Standartinė vytautasba » Sek Lap 14, 2010 9:55 pm

na cia pavarei Arunai :D niekur negirdejau,kad ant tokio modelio is vis enigma 2 butu pakurta, ji skirta butent opticum9500.
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė Arunciks » Sek Lap 14, 2010 10:13 pm

Nu jo, pavariau :D Neva tas pats viskas, net softas eina nuo 9500, tai sakau gal suveiks, bet deja :sad:
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Standartinė Arunciks » Sek Lap 21, 2010 1:44 pm

Yes yes yes :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Gerai sako - durna ir baznycioj musa :grin: :D
As budavo susipuciu softa, paskui "data" kad man visi kanalai nereiktu per nauja skenuot, o pasirodo man tas viska ir sugadindavo. Supuciau softa dualbootini ir ikisau fleske su enigma, nu ir vaziuoja :D
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Standartinė vytautasba » Sek Lap 21, 2010 3:21 pm

paskaiciau inete,sis modelis neturi PVR (skirtumas nuo 9500 modelio), na jei softai tinka,tai pirmyn :D
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė Arunciks » Sek Lap 21, 2010 3:26 pm

9500 softas nuo pat pradziu buvo jame, tik reikejo pakeist i multiboot. Kad nereiktu daryt favoritu per nauja tai isikeliau kanalu sarasa savo ir cia buvo beda. Viskas dabar eina kuo puikiausiai. :D
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Edmundas » Ket Gru 30, 2010 1:48 pm

Nu va ir as isbandziau Enigma2 su Opticumu 9500,galiu pasakyti tik tiek jei ja naudoti tik sat ziurejimui tai paskutinis softas 1.2.63 neatsilieka niekuom ko gero net ir kokybe vaizdo ir kanalu perjungimo greitis geresni.
Edmundas
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 77
Užsiregistravo: Ket Rgp 30, 2007 2:20 pm
Miestas: Kaunas

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Arunciks » Ant Kov 22, 2011 7:54 pm

Yra Runigma2 šiam tiuneriui. Plačiau čia
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė salakas » Ket Spa 27, 2011 5:40 pm

Ko gero opticumas greit aplenks opena savo softu:Новость дня!!!

Удалось адаптировать к нашему ресиверу проект команды AAF - tiTan
(Огромное спасибо авторам за создание отличного продукта!!!)

tiTan - нечто среднее между Энигмой и Нейтрино

Рабочее название нашего проекта - RUSLAN



Мне срочно требуются опытные форумчане,
готовые реально помочь в тестировании нового проекта...

Писать в личку с кратким описанием своих навыков и опыта работы с Энигмой и Нейтрино...

http://www.wizardfox.net/enigma2-580/ob ... ndex4.html
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Alexx » Pen Spa 28, 2011 12:12 am

salakas rašė:Ko gero opticumas greit aplenks opena savo softu:Новость дня!!!

Удалось адаптировать к нашему ресиверу проект команды AAF - tiTan
(Огромное спасибо авторам за создание отличного продукта!!!)

tiTan - нечто среднее между Энигмой и Нейтрино

Рабочее название нашего проекта - RUSLAN



Мне срочно требуются опытные форумчане,
готовые реально помочь в тестировании нового проекта...

Писать в личку с кратким описанием своих навыков и опыта работы с Энигмой и Нейтрино...

http://www.wizardfox.net/enigma2-580/ob ... ndex4.html

I X-trenda nieks nebandete ikrauti sito softo ???
Alexx
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 2468
Užsiregistravo: Ant Lap 27, 2007 7:41 am
Miestas: Kaunas

Re: Opticum 9500 darbas su Enigma2- instrukcijos

Standartinė Zarin » Ket Rgp 22, 2013 10:09 am

Daug, labai daug naudingos ir naujos informacijos (runigma-image, skin, emu, plugin) Enigma2 instaliavimui galima rasti cia - www.runigma.ru
Tiesa, "bileto" kaina - 10 USD.
openbox S9 HD PVR
Zarin
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 90
Užsiregistravo: Tre Spa 28, 2009 7:26 pm
Miestas: Lietuvos Rytų Aukštaitija

Forumas Statistika

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Nustatymai

Grįžti į Opticum HD