Populiarėjantis imtuvas Lietuvoje

OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė vytautasba » Pir Rgs 28, 2009 8:21 pm

Globo (Opticum) 9500 HD- NUSTATYMAI NUO A IKI Z

******************************

Softo keitimas USB rakto pagalba

1. Hard diska arba USB rakta (toliau HDD) formatuojame failu sistema- FAT32

2. Kopijuojame i HDD rakta: softa, kanalu sarasa arba ratus (failo pabaiga turi buti tokia *.dld).

3. Prijungiame HDD prie tiunerio (tiunerio galineje puseje, apatine USB jungtis).


Paveikslėlis

4. Tiuneryje ieiname i «Меniu», pulto mygtuku «desinen/kairen» issirenkame skyriu «Система» (Sistema):

Paveikslėlis
ieiname I ja, paspaudziant «ОК»:
Paveikslėlis
ir pasirenkame eilute «Обновить по HDD» (Atnaujinti per HDD).
5. Po to spaudziame 3 kartus «ОК» ir mygtuku “aukstyn/zemyn” pagalba, issirenkame mums reikalinga faila (softa,kanalu sarasa ir tt),kuri norime ikelti
I tiuneri:
Paveikslėlis
6. Issirinke reikalinga faila,paspaudziame raudona mygtuka, kad patvirtinti veiksma.

7. Pabaigoje issirenkame eilute – «Старт обновления» (Atnaujinimo pradzia), spaudziame «zemyn» ir «ОК» kad pradeti keitimo pradzia. Po to tiuneris rodys softo keitimo pro-
cesa:
Paveikslėlis

8.Po softo atnaujinimo pabaigos tiuneris persikraus, ir mes galesime saugiai isimti HDD, pries tai paspaudus mygtuka « perbrauktas USB zenklas» ir patvirtinus tai:
Paveikslėlis

Jei Jums daznai dingsta elektra,pasirupinkit Ups’ais (kurie palaiko pastovia itampa,kuri tai laika,dingus elektrai)

Laukite tesinio
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė vytautasba » Pir Rgs 28, 2009 8:42 pm

Softas tiuneriui OPTICUM 9500
Populiariausi softa su internetinemis nuorodomis:

1.1.85
Vienas geriausiu- perdirbtas softas (o ne originalus 1.1.85) daugelis pabrezia,kad sis softas turi maziausiai trukumu vaizdo ir sarumo atzvilgiu, tai rekomenduojamas softas sarinant per COM jungti (neiskiriant ir routerius,turincius COM jungti),minusas-dirba ne su visais isoriniais kietaisiais diskais,usb raktais, laikas nuo laiko uztringa EPG darbas. Taip pat draugaujant su ++ sarunu,ant h dir kitu kai kuriu kanalu vyksta tiunerio persikrovimai, tad jei yra galimybe-reikia sarint per COM jungti. Jei +++ nereikia,viskas veikia gerai.

1.1.86
skirtumas nuo pirmojo- siek tiek greiciau dirba sarunas,priima daugiau USB raktu. Islikusi problema – tiunerio persikrovimai ant +++ kanalu.

1.1.35
Vienas is geresniu softu-istaisyta problema su tiunerio persikrovimu ant kai kuriu +++ kanalu, bet kol kas be IDENTu filtravimo (ko pasekoje zymiai pagreitetu kanalu perjungimas)
Siaip jei softo pavadinime yra i raides ps, tai jis skirtas sarunui, turi emuliatoriu. Jei softe yra zodis conax, tai softas skirtas tam kas turi oficialias kortas Conax koduotej. Jei yra zodis mcas, softas skirtas kelioms oficialioms kortoms per MultiCAS.

JEI SOFTA ATNAUJINAME USB RAKTO PAGALBA, SOFTE TURI BUTI ZODELIS flash,O SOFTAS SU ZODELIU bin SKIRTAS SOFTO ATNAUJINIMUI PER com JUNGTI.

Softas zymiai greiciau atsinaujina su USB raktu


KAIP IEITI I RAKTU REDAKTORIU TIUNERYJE

Tam ant bet kurio kanalo reikia ivesti koda 9339, tam tikriems softams tinka sie kodai: 9766, 9776, 9976:
Paveikslėlis
(Jei softas be emuliatoriaus, ekrane atsiras uzrasas «Kanalas neegzistuoja»)

Po to einame ant eilutes «Редактор Кода» ir spaudziame «ОК».
Paveikslėlis

Kaip daryti,kad raktu redaktoriuje atsirastu BISS raktu skyrius

1. Ant bet kurio kanalo pultu renkame - 9339.

2. Pasirenkame eilute «Редактор Кода».

3. Pasirenkame koduotes sistema, pvz. - «Viaccess»:
Paveikslėlis

4. Spaudziame «zalia» pulto mygtuka.
5. Keiciame «CAID» skyrioje skaicius is 0500 i 2600:
Paveikslėlis
ir spaudziame «OK».
6. Iseiname is raktu redaktoriaus,spausdami «Exit».

7. Kartojame punktus 1 и 2, ir raktu redaktoriuje turi pasirodyti BISS koduotes skyrius:
Paveikslėlis

Tesinys rytoj...
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė vytautasba » Ant Rgs 29, 2009 1:09 pm

Kaip nuskanuoti +++ paketo kanalus is Eutelsat W4 36E palydovo, (naudojant cirkuliarines LNB)

1. Pirmiausia reikia patikrinti,ar Eutelsat W4 36E palydove yra suvesti visi transponderiai. Ieiname I «Меniu» -> «Настройка» (Installation) -> «Ручная Настройка» (Manual installation) ir «ОК»:
Paveikslėlis
2. Po to sarase issirenkame eilute EutelSat(36.0E):
Paveikslėlis
ir spaudziame GELTONA mygtukam (transponderiu redagavimas).
3. Atsidariusiame meniu :
Paveikslėlis
ivedame trukstamus transponderius (http://www.lyngsat.com/packages/ntvplusew4.html) , spausdami zalia mygtuka,ar redaguojame esamus,spausdami geltona mygtuka. Po transponderio redagavimo spaudziame OK. Siame tiuneryje nereikia rinktis moduliacijos,nereikia galvoti,kada ijungti,kada isjungti funkcija PILOT. Viskas paprasta –eiluteje «Модуляция» (Moduliacija) reikia issirinkti reikalinga standarta - DVB-S1 и DVB-S2 . Transponderiui, transliuojanciam kairine poliarizacija (L), butina issirinkti horizontalia poliarizacija (H),), o transponderiui, transliuojanciam desines poliarizacija (R), butina issirinkti vertikalia poliarizacija (V).

4. Po transponderiu ivedimo/redagavimo, spaudziame «Меniu», «zalia» mygtuka, ir atsirandame meniu «Редактор спутников» (Palydovu redagavimas):
Paveikslėlis
5. Cia meniu eiluteje «LNB»,spausdami “kairen/desinen”,issirenkame «user» ir ivedame geterodino dazni 10750 ,naudojant skaitmeninius mygtukus pulte.

6. Po to nustatome Diseq portus Eutelsat W4 36E, pvz.jei +++ LNB pajungta ant pirmo iejimo,issirenkame DISEqC A.

7. Pabaigai kanalu paieskai spaudziame “raudona” mygt. Patartina, pries skanavima,isjungti tinklo paieska:
Paveikslėlis
spaudziame «ОК»:
Paveikslėlis
8. Issaugome kanalus,spausdami OK. Po to dar syki spaudziame OK,kad patvirtinti «Issaugoti pakeitimus pries isjungima?», po to tiuneris pereis I kanalu perziuros rezima.
__________________________________________________________

Kaip teisingai ivesti BISS raktus

Kad ivesti BISS raktus,pirmiausia reikia ivykdyti rekomendacijas “Kaip daryti,kad raktu redaktoriuje atsirastu BISS raktu skyrius”, jei raktu redaktoriuje near BISS koduotes.

1Ant bet kurio kanalo spaudziame - 9339.

2. Ieiname I Raktu redaktoriaus koduociu meniu, ir ieiname I BISS koduote:


Paveikslėlis
3. Naujo rakto ivedimui, spaudziame “zalia” mygtuka:
Paveikslėlis
4. Uzpildome sekancius parametrus:
CAID paliekame BISS koduotes identifikatoriu – 2600.
Каnal ID – cia ivedame kanalo SID , pvz. Kanalui TET jis bus- 0017DE. Kanalo SIDa galime suzinoti, esant ant norimo kanalo, 2 kartus paspausti mygtuka “i”, ir patikrinti eiluteje KANAL ID.
Частота (daznis) cia ivedame transponderio dazni,is kurio transliuojamas kanalas su BISS koduote, pvz. TET
Данные ключа (raktas) – cia ivedame pati rakta, beje rakta galima palikti nulini,tiuneris pats ji perskaiciuos.
5. Kad issaugoti rakta,spaudziame «Оk» , po to spaudziame «EXIT». Jei klaidu nebuvo padaryta, reikiamas kanalas atsidarys:
Paveikslėlis
--------------------------------------------------------------------------

Ka daryti,jei pirma karta pajungus USB rakta,isorini hard diska,ismeta klaida?
Jei jums pirma karta pajungus HDD,ismes uzrasa – «Ошибка проверки файлов и папок!» (Failu ir katalogu tikrinimo klaida), tai po to I pasiulyma – «Все данные будут утеряны, форматировать диск?» (Visi duomenys bus istrinti, formatuoti diska?):
Paveikslėlis
butina spausti «Taip», spaudziant «ОК». Tada tiuneris parodys formatavimo meniu:
Paveikslėlis
kuriame spaudziame «zalia» mygtuka,naujo HDD prijungimui:
Paveikslėlis
jei Jus nenorite pakeista ka nors papildomai,kaip auksciau esanciame paveiksliuke (bent pas mane paliko taip,hardas “Seagate” 300 Gb veikia be uzstrigimu),spaudziame “raudona “ mygtuka,patvirtinimui spaudziame “OK”. Formatavimo pabaigoje tiuneris parodys visa informacija apie HDD.
Paveikslėlis
Iseiti is sio meniu,spaudziame «EXIT».

OPTICUM 9500 darbas su routeriu Buffalo WHR-G125




Tiuneris gerai dirba su routeriu Buffalo ,kuri sauniai perdirbo Gintis,respektas jam :) !Routeris jungiamas su tiuneriu per COM jungti.
Placiau apie Buffalo
http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2642

http://www.openbox.info/mod/index.htm

Dėl Satbox routerių galite kreiptis šiais el. adresais: openbox@openbox.info ir mcvaidas@gmail.com

Jei noresite pajungti routeri su Opticum 9500, routeryje reikes pakeisti MPCS programa.To patys negalesite padaryti,bet galite kreiptis i Gintį (rasydami i PM).Kai tai bus padaryta,jums belieka sukonfiguruoti saruna:

parsisiuskite routerio ir saruno konfiguravimo aprasyma-
http://openbox.puslapiai.lt/index.php?file=Instrukcija_Satbox_NEW.rar
Jame viskas aiskiai isdestyta,kaip ka daryti. Iejus i routeri,WinSCP programos pagalba,ieikite į pagrindiniame kataloge esantį katalogą JFFS, jame yra mpcs.server , mpcs.conf, mpcs.user failai (siaip failu yra daugiau), kuriuos jums ir reikia redaguoti.
I siuos failus nukopijuokite siuo nustatymus, darasydami tik savo saruno logina,porta,serverio adresa.

mpcs.conf

[global]
Nice = -1
LogFile = /dev/null
ClientTimeout = 10
LogFile = stdout
globo7010 = 1
ClientMaxIdle = 100000
#showecmdw = 1


[camd35]
Port = 20000

[serial]
Device = hsic://tuner@/dev/tts/0?timeout=300
Group =1

----------------------------------

mpcs.user

[account]
User = tuner
Pwd = tuner
Group = 1
IDENT = 0500:023700,030600
#cia irasote tuos identus,kuriuos naudoja jusu serveris

[account]
User = fake
Pwd = fake
Uniq=1

-----------------------------------------------------------------

mpcs.server

[reader]
Label = +++
Protocol = newcamd
Key = 0102030405060708091011121314
Device = serverio vardas,portas
Account = login,pasword
Globo = 1
Fallback = 0
Group = 1
ReconnectTimeout = 20


[reader]
Label = fake
Protocol = camd35
Key = 0102030405060708091011121314
Device = 127.0.0.1,20000
Account = fake,fake
Globo = 1
Fallback = 1
Group = 1
ReconnectTimeout = 20


[reader]
Label = fake
Protocol = camd35
Key = 0102030405060708091011121314
Device = 127.0.0.1,20000
Account = fake,fake
Globo = 1
Fallback = 1
Group = 1
ReconnectTimeout = 20

P.S. paskutiniu dvieju stulpeliu su FAKE neliecia;
mpcs.conf faile priespaskutine eilute galite palikti ir taip:
Device = hsic://tuner@/dev/tts/0
yra pastebejimu,kad tada kanalai persijungia greiciau,nepabandes nezinosi:)
Paskutinį kartą redagavo vytautasba Ant Rgs 29, 2009 4:11 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė vytautasba » Ant Rgs 29, 2009 1:23 pm

Irasinejame filma, bet ziurime sporto programa?

Opticum 9500 HD vienu metu gali irasineti ir rodyti iki 4 kanalu,bet nereikia uzmirsti,koks Jusu USB rakto,ar isorinio hard disko irasymo greitis,ir kiek viename transponderyje yra transliuojama kanalu. Irasas- pasirenkame kanala, kuri norime irasineti,pulte spaudziam “Rec”
Paveikslėlis
I pasiulyma «Остановить запись по окончании программы» (Sustabdyti irasa pasibaigus programai), tiuneris prades irasineti pasirinkta programa.
Paveikslėlis
Po to,jei pereisime prie kanalu saraso, pastebesime,kad vieni kanalai isryskinti juoda,o kiti pilka spalva
Paveikslėlis
Iraso metu pilka spalva isryskinti kanalai, kuriu negalime ziureti/irasineti. Juoda spalva- sie kanalai yraso metu gali buti irasinejami,perziurimi. Tai yra viename transponderyje esantys kanalai.
Taigi, irasinejant idomu filma,galite ziureti sport kanala is to pacio transponderio,
Paveikslėlis
Pereinant I kita kanal, virsuje, desineje puseje matysis irasinejamo pirmo kanalo busena.
Taip pat galima irasinet ir antra Jusu pasirinkta kanala,paspaudus mygtuka “REC”, po pereinant ziureti trecia kanala,is to pacio
Paveikslėlis
Ant irasinejamo kanalo,dar kart paspaudus “REC”, irasinejimas bus pauses busenoje
Paveikslėlis
Noredami sustabdyti kanalo irasa,jei nepasirinkote nustatymo “Baigti irasyma,pasibaigus programai”, turite nuspausti mygtuka “STOP
Paveikslėlis
Po to issirinkti kanalo pavadinima,kurio irasa norite nutraukti, ir nuspausti “OK”.

Jei irasinejate viena kanala, tai nuspaudus “Stop”, bus butina patvirtinti atsakyma I klausima «Остановить запись?» (sustabdyti irasa?).
Paveikslėlis
Tam kad perziureti tiuneriu darytus irasus, pulte spaudziame mygtuka “Folder” (katalogas)
Paveikslėlis
Nuspaudus «OK», tiuneris parodys musu darytus irasus
Paveikslėlis
Sitame meniu galime daryti sekancius veiksmus:
1) paspaudus raudona mygtuka,galime suriusiuoti irasus pagal varda, data, iraso dydi
2) paspaudus zalia- galime pazymeti visus failus, atsaukti si veiksma, arba pazymeti kita
3) paspaudus geltona- galite sukurti nauja kataloga (pvz pas mane yra atskiri katalogai muzikai,filmams irk t), kopijuoti faila (pvz is hardo I to pacio hardo Jums norima kataloga), iskirpti faila,perkelti,istrinti,arba uzblokuoti
4) paspaudus melyna- pasirinktas failas ar keli failai, gali buti ideti I Playlist
5)paspaudus balta- pasirodys Playlist.
6) paspaudus mygtuka “i” – bus parodyta informacija apie irasyta programa.

Kad paleisti irasa,issirenkame jus dominanti kanala, ir spaudziam “Play”
Paveikslėlis
Perziurint irasa, pulto pagalba galime naudoti sekancias operacijas- pause, stop, greitas iraso perziurejimas, perejimas prie kito iraso. Siaip sios funkcijos veikia neblogai, tiek ant HD tiek ant SD kanalu,neuzstringa.

Irasineti viena programa,ir ziureti kita- tai aisku gerai. Bet jei tai noresite daryti su sarinamais kanalais, BUTINAI TURESITE ISIGYTI MULTILOGINA is saruno serverio,kurio paslaugomis naudojates. Jei turesite tik viena login, ir naudosites auksciau aprasyta funkcija, greiciausiai gausit BANA (busite pasalintas is serverio,be teises sugryzti). Jei iraso metu kanalo vaizdas stringa, patikrinkite USB rakto/HDD greiti, iejus I “Meniu” - “PVR/Test skorosti , kur po atlikto testo pamatysit savo HDD charakteristika.


------------------------------------------------------------------------

KAIP IRASYTI PROGRAMA “TAIMERIO” PAGALBA

Kad irasyti programa Jums patogiu laiku, ieiname I “Meniu”- ", po to I «Персональные настройки/Список заданий» (asmeniniai nustatymai/uzduociu irasai), ten rasime TAIMERI
Paveikslėlis
kuriame galima sukurti uzduoti (kad tam tikru laiku butu irasyta programa), pakeisti ja, arba istrinti . Kad sukurti uzduoti, spaudziame geltona mygtuka
Paveikslėlis
Atsiradusiame meniu:
galime pasirinkti Jumis dominanti kanala, programa,taip pat bus matyti laikas,data. Iraso metu desineje virsutineje dalyje matysis uzrasas “Recording”, ir pulto mygtukai uzsiblokuos,isskyrus mygtukus “Stand by”, geltonas mygt (perejimas prie taimerio nustatymu), ir melynas (iraso atjungimas taimeryje)
Paveikslėlis

Laukite tesinio :)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė rolis1976 » Ket Lap 05, 2009 7:40 pm

sveiki gal as ir nelietuviskai parasysiu bet kam reikes tai supras.
cia viskas apie sharam baram
javascript:emoticon(':)')



Dodatki i kody w softach alternatywnych


Dodatki zawarte w softach alternatywnych:

I. KOD 9339

Przez naciśnięcie powyższego kodu przy włączonym tunerze na dowolnym kanale otrzymujemy następujące dodatkowe możliwości:

1. Informacje o kartach i modułach umieszczonych w naszym tunerze
2. Ustawiania sharingu przez port RS232
3. Edycja i wpisywanie kluczy dla poszczególnych systemów kodowania

Ustawienie sharingu przez port RS232 – globalnie

1. Na włączonym tunerze, na dowolnym kanale wbijamy kod 9339
2. Powinien pokazać się obraz z trzema pozycjami
3. Wchodzimy w pozycję nr 2: Sharing kart
4. Wybieramy protokół Newcamd
5. Tuner zapyta czy zapisać zmiany, potwierdzamy
6. To wszystko co trzeba zrobić w tunerze. Jeśli mamy wszystko dobrze podłączone i poustawiane w komputerze, routerze lub PFLu to sharing powinien nam działać.

Ustawienie sharingu przez port RS232 – dwa lub więcej tunerów Globo/Opticum połączonych kablem Nullmodem

1. Na włączonym tunerze, na dowolnym kanale wbijamy kod 9339
2. Powinien pokazać się obraz z trzema pozycjami
3. Wchodzimy w pozycję nr 2: Sharing kart
4. W zależności czy nasz tuner ma być serwerem, czy klientem wybieramy protokół: HomeSerwer (dla tunera z kartą) i HomeClient (dla tunera klienta)
5. Tuner zapyta czy zapisać zmiany, potwierdzamy
6. To wszystko co trzeba zrobić w tunerze. Jeśli mamy wszystko dobrze podłączone kablem Nullmodem to sharing domowy powinien nam działać.

Edycja kluczy

Aktywacja kluczy BISS

1. Na dowolnym kanale wybieramy z pilota kod 9339
2. Wybieramy code edit (edycja kluczy)
3. Wybieramy jakis system kodowania np. Viaccess
4. Naciskamy zielony guzik na pilocie
5. W CAID wpisujemy 2600 i klikamy OK
6. Wychodzimy całkowicie z kluczy aż do pojawiania sie kanału
7. Powtarzamy kroki 1 i 2 i powinna być widoczna zakładka BISS.


II. Kombinacja „i” potem „niebieski” – czyli sharing

Poprzez naciśnięcie powyższej kombinacji guzików przy włączonym tunerze na dowolnym kanale uzyskujemy dostęp do ustawień sharingu przez port Ethernet.

Ustawienie sharingu przez port Ethernet – globalnie

1. Na włączonym tunerze, na dowolnym kanale naciskamy guzik „i” a potem „niebieski”
2. Powinien ukazać się obraz z ośmioma serwerami
3. Przez przesuwanie w lewo – prawo wybieramy dowolny numer serwera
4. Żółtym guzikiem Edytujemy dany serwer
5. Wpisujemy dane, które powinniśmy otrzymać od naszego znajomego 
6. Jeśli otrzymaliśmy domenę to wpisujemy ją w pierwszej linijce: Nazwa Serwera, w tym wypadku drugą linijkę: Adres IP zostawiamy bez zmian. Jeśli nasza sieć jest dobrze skonfigurowana tuner automatycznie stworzy z domeny adres IP.
7. Jeśli otrzymaliśmy IP to wpisujemy je w drugiej linijce: Adres IP, a pierwszą pozostawiamy pustą
8. Małe i duże litery oraz różne inne znaki znajdziemy przez naciskanie na pilocie guzików „P+” i „P-”
9. Pozostałe dane czyli: Port, Nazwa użytkownika (login), Hasło, Deskey, wpisujemy wg tego co otrzymaliśmy od znajomego.
10. Po wpisaniu danych na dole stawiamy „X” przy pozycjach: Aktywuj Serwer, Włącz DSN i wybieramy protokół: Newcamd
11. Następnie wszystko zapisujemy przez naciśnięcie Czerwonego guzika: Zapisz
12. Jeśli nasz znajomy oferuje nam więcej pakietów na innych portach, to następnych ustawień nie musimy wpisywać od podstaw. Wystarczy edytować kolejny serwer i poprzez naciśnięcie Żółtego guzika na pilocie, skopiować dane z serwera który już mamy ustawiony, trzeba tylko zmienić numer portu.


Ustawienie sharingu przez port Ethernet – między tunerami Globo/Opticum

1. Na włączonym tunerze, na dowolnym kanale naciskamy guzik „i” a potem „niebieski”
2. Powinien ukazać się obraz z ośmioma serwerami
3. Przez przesuwanie w lewo – prawo wybieramy dowolny numer serwera
4. Żółtym guzikiem Edytujemy dany serwer
5. Wpisujemy dane, które powinniśmy otrzymać od naszego znajomego 
6. Jeśli otrzymaliśmy domenę to wpisujemy ją w pierwszej linijce: Nazwa Serwera, w tym wypadku drugą linijkę: Adres IP zostawiamy bez zmian. Jeśli nasza sieć jest dobrze skonfigurowana tuner automatycznie stworzy z domeny adres IP.
7. Jeśli otrzymaliśmy IP to wpisujemy je w drugiej linijce: Adres IP, a pierwszą pozostawiamy pustą
8. Małe i duże litery oraz różne inne znaki znajdziemy przez naciskanie na pilocie guzików „P+” i „P-”
9. Pozostaje nam jeszcze wpisać odpowiedni port na który mamy się łączyć.
10. Pozostałe dane czyli: Nazwa użytkownika (login), Hasło, Deskey, w przypadku takiego połączenia tunerów nie ma znaczenia i można je pozostawić puste.
11. Po wpisaniu danych na dole stawiamy „X” przy pozycjach: Aktywuj Serwer, Włącz DSN i wybieramy protokół: HOMECAMD
12. Następnie wszystko zapisujemy przez naciśnięcie Czerwonego guzika: Zapisz
13. Jeśli nasz znajomy oferuje nam więcej pakietów na innych portach, to następnych ustawień nie musimy wpisywać od podstaw. Wystarczy edytować kolejny serwer i poprzez naciśnięcie Żółtego guzika na pilocie, skopiować dane z serwera który już mamy ustawiony, trzeba tylko zmienić numer portu.


III. Kombinacja „i” potem „biały” – czyli serwer

Poprzez naciśnięcie powyższej kombinacji guzików przy włączonym tunerze na dowolnym kanale uzyskujemy dostęp do ustawień pozwalających postawienia serwera sharingu przez port Ethernet.

1. Na włączonym tunerze, na dowolnym kanale naciskamy guzik „i” a potem „biały”
2. Powinien ukazać się obraz z ustawieniami serwera
3. Wpisujemy port na który mają się łączyć do naszego tunera, inne tunery marki Globo/Opticum z portem Ethernet, niekoniecznie tunery HD.
4. Zapamiętujemy IP które nam pokazuje tuner i port, abyśmy mogli te dane podać znajomym
5. Zapisujemy dane przez naciśnięcie Czerwonego guzika: Zapisz.
6. Jeśli nasi znajomi są w tej samej sieci internetowej to na tym kończy się postawienie serwera. Natomiast jeśli do naszego tunera miałby się połączyć ktoś z zewnątrz sieci, to trzeba jeszcze odpowiednio skonfigurować swój router, przekierować odpowiedni numer portu. Jeśli zaś jesteśmy w dużej sieci, to trzeba poprosić administratora o przekierowanie portu na serwerze. Nie obędzie się również bez założenia domeny. :) :)
rolis1976
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: Ant Vas 06, 2007 7:52 am

Standartinė Amber 674 » Ket Lap 26, 2009 11:50 am

Sveiki,norejau paklausti [ pvz: pas mane viva kanalas siuo metu yra429,o noriu ,kad butu 83 tiuneris naujas,o instrukcija tik lenku kalba gal kas pades su kuriais mygtukais tai padaryti? ps. gal kas dar ir zino kokia nuoroda instrukcija kad butu lt kalba? Aciu kas atrasys.
Amber 674
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 456
Užsiregistravo: Ant Vas 03, 2009 6:06 pm

Standartinė Amber 674 » Pen Lap 27, 2009 2:29 am

JAU,susitvarkiau pats.
Amber 674
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 456
Užsiregistravo: Ant Vas 03, 2009 6:06 pm

Standartinė Amber 674 » Sek Gru 13, 2009 9:08 pm

Sveiki,kiek zinau galima ant opticum padaryti pultelio pagalba kad rodytu kvadratuose daug kanalu,norint po to to issirenki viena,koki mygtuka spausti?
Amber 674
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 456
Užsiregistravo: Ant Vas 03, 2009 6:06 pm

Standartinė vytautasba » Sek Gru 13, 2009 9:58 pm

Jou:) galima,tik nepamenu kuris mygtukas (siuo metu tuneris remonte)
vytautasba
Vartotojo avataras
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 1942
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 12:58 am
Miestas: Neringa - Klaipeda

Standartinė juozas.k » Pir Gru 14, 2009 6:26 pm

Raudonas mygtukas apacioj
juozas.k
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: Ant Vas 05, 2008 10:13 pm
Miestas: KAUNAS

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Ket Sau 13, 2011 12:15 pm

gal kas zinot kaip irasyti saringo akaunta ,pasvorda kuriame yra minuso arba pliuso zenklai
opticum9500,ps 1.2.63
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė juozas.k » Ket Sau 13, 2011 4:44 pm

minusas ir pliusas yra su mazosiomis raidemis P- knopke
juozas.k
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: Ant Vas 05, 2008 10:13 pm
Miestas: KAUNAS

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Ket Sau 13, 2011 11:14 pm

cia sitam pulte ,as nerandu jei galima pasakykit ka reikia spaust
3bb0b35e583a.jpg
didelis dėkui
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė Arunciks » Ket Sau 13, 2011 11:29 pm

Video prasukimo mygtukai << >>, virs ju P+ ir P-
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė Amber 674 » Ket Sau 13, 2011 11:31 pm

Po zenklu REC matai kur yra rodykles. :-?
Amber 674
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 456
Užsiregistravo: Ant Vas 03, 2009 6:06 pm

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Ket Sau 13, 2011 11:46 pm

visiems aciu ,dašuto.Norint kad rasytu mazosiomis raidemis reikia spausti P+ tada atsiras man ir jums reikalingi zenklai.(seip butu gerai jei kas aprasytu visas pultelio mygtuku galimybes)tikiosi kad tai butu naudinga daugeliui pradedanciuju,situ funkciju gamyklineme manuele nera :D
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Ant Kov 22, 2011 6:14 pm

pasirode stabili 1.2.76 versija,kiek pakeistas meniu pultelis veikia gerai ,pirmos dienos kol pripratau atrode keistokai,dabar esupatinkintas,63 keiciau del to kad ieskant kanalu pasileisdavo begti kanalai ilgainiui tas uzknisa, jei ka domina OPTICUM 9500_ILTV_EdiVIP_1.2.76(NO FIX REMOTE CONTROL prasau nuoroda:http://depositfiles.com/ru/files/iersxl5on


dar vienas idomumas tame kad visi nustatymai kaipo favoritai ,kanalai,sharos raktai ,kalba.ir t.t islieka tie patys,jei buvo dualbutas tai ir lieka
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Ant Kov 22, 2011 8:13 pm

Paskutinį kartą redagavo salakas Ant Kov 22, 2011 10:35 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė Arunciks » Ant Kov 22, 2011 8:15 pm

salakas rašė:http://forum.sat-expert.com/attachments/orton-9500-hd/31087d1300560057-soft-po-dlia-opticum-orton-9500hd-pvr-2ci-2cx-e-plus-opticum_9500_iltv_edivip_1.2.76-no_fix_remote_control-.rar

reikia registruotis
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Tre Kov 23, 2011 10:32 am

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z
Arunciks » Ant Kov 22, 2011 8:15 pm

salakas rašė:
http://forum.sat-expert.com/attachments ... ntrol-.rar
reikia registruotis


siandien patikrinau jokios registracijos nereikia,pas maneIE 9,paspaudus ant nuorodas iskart atsidaro siuntimo langas
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė salakas » Tre Kov 23, 2011 10:34 am

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z
Arunciks » Ant Kov 22, 2011 8:15 pm

salakas rašė:
http://forum.sat-expert.com/attachments ... ntrol-.rar


reikia registruotis



siandien patikrinau jokios registracijos nereikia,pas maneIE 9,paspaudus ant nuorodas iskart atsidaro siuntimo langas
yra kaip yra
salakas
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1478
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 9:53 pm
Miestas: Papilė

Re: OPTICUM 9500- nustatymai nuo A iki Z

Standartinė Arunciks » Tre Kov 23, 2011 11:10 am

Tai jei esi ten užsiregistravęs tai gal ir nereikia, man tai meta:
Вы не авторизованы на форуме или не имеете доступа к этой странице.

Čia neesmė, per google galima susirasti ir kitur pagal failo vardą arba čia
Samsung D6500 40" | Samsung D5500 32"
DigiLine F-100 HD | OPENBOX X-540 | Opticum 9000 + RUnigma2 1.1
GTSat DM-14MG | Grundig Cinio AVR 5200DD
Arunciks
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 9:42 pm
Miestas: Griškabūdis

Forumas Statistika

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Nustatymai

Grįžti į Opticum HD