• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
     

Ignalonos AE uždarymas nuves Latvijos keliu

Viskas kas dedasi valstybėje ir pasaulyje

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Ignalonos AE uždarymas nuves Latvijos keliu

Standartinė openbox » Tre Lie 15, 2009 8:51 am

Taigi, patyliukais artėjame prie tos dienos, kai uždarysime Ignalinos AE.
Kol kas neaiškūs elektros gavimo keliai, nežinoma kaina, nežinomi tiekėjai.
Gal imsime iš baltarusių, kuriems kurį laiką už Belarus traktorius teikėme elektrą. Bet manau to nedaleis ES. Greičiausiai būsime priklausomi nuo Lenkų ar Vokiečių...

Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymas savo pasekmėmis prilygs "Parex" banko žlugimo sukeltomis pasekmėmis Latvijoje ir privers Vyriausybę skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF), interviu „Verslo žinioms" teigia Stokholmo ekonomikos mokyklos Rygoje Ekonomikos departamento vadovas Mortenas Hansenas.

Jis įsitikinęs, kad tik laiko klausimas, kada Lietuvai teks kreiptis į TVF, nes sunkiai sekasi finansuoti biudžeto deficitą, apkarpyti išlaidas, o mokesčiai renkami sunkiai.

Dar sunkiau bus, kai teks pagal įsipareigojimus Europos Sąjungai uždaryti IAE. Ekspertas mano, kad latviai prie TVF slenksčio atsidūrė pirmesni tik todėl, kad jų bankas "Parex" susidūrė su problemomis ir jį teko nacionalizuoti.

"Ignalina yra jūsų "Parex" bankas", - sako jis.

Delfi info

Vartotojo avataras
a95
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 2800
Užsiregistravo: Ant Bal 10, 2007 10:08 pm
Miestas: Palanga
Susisiekti:

Standartinė a95 » Tre Lie 15, 2009 5:05 pm

Perskaiciau temos pavadinima ir pagalvojau... vo, ba - elektra atpigs... :-P
DM800HD/NetBox 100S/Ferguson AF-3018SE
Paveikslėlis

samis
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 1555
Užsiregistravo: Sek Lap 19, 2006 10:46 pm
Susisiekti:

Standartinė samis » Sek Lie 19, 2009 5:42 pm

Vokietijoje prie Rostoko stovi uždaryta rusų statyta atominė elektrinė. Vandenį aušinimui ima iš Rostoko uosto įlankos. Įrengti galingi siurbliai vandenį pumpuos dar ne vieną dešimtmetį, nors elektrinė uždaryta tuoj po Vokietijų susijungimo. Plaukiantiems keltu Klaipėda - Kylis garų stulpas matosi toli jūroje, nors kranto įžiūrėti vargiai begalima. Buvau per kelis šimtus metrų iš sausumos ir iš jūros pusės nuo įspūdingo savo diametru teniso aikštei prilygstančio kamino iš kurio dieną naktį kyla šimtai tonų išgarinto vandens... tada supranti į kokį š**dą mes įlipę su Ignalina.

Vartotojo avataras
LNBF
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: Šeš Lap 18, 2006 8:02 pm
Susisiekti:

Standartinė LNBF » Sek Lie 19, 2009 5:55 pm

Nu matomai,kol kasetes,kurios stovi, pilnai neisdirbs,tol ju niekas ir neisimines,dar ir kiek personalo tures dirbti uzdarytoje elektrineje.

Kiesa2
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2863
Užsiregistravo: Pir Sau 05, 2009 9:56 pm

Standartinė Kiesa2 » Sek Lie 19, 2009 7:34 pm

O ar zinojote kad atomines elektrines atliekas laidos prie garliavos kauno raj.Pats gyvenu netoli garliavos.Jau lyg girdejau vyksta kasimo darbai.

Vartotojo avataras
Mantingas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 133
Užsiregistravo: Pir Gru 29, 2008 4:02 pm
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

AE

Standartinė Mantingas » Pir Lie 20, 2009 7:34 am

Debilizmas, galėjo AE dirbti tol kol tos kasetės išdirbs, o kai išdirbs tada ir sustabdyti jos darbą, o dabar gaunasi taip, kad ir už elektrą mokėsime kažkam kažkiek ir dar išlaikysime AE tol kol kasetes išsidirbs, o realaus tolko jokio.

Be to, sėdi ir politikuoja durneliai Seime susėdę. Jau seniai galėjo baltijos jūroj stovėt vėjo jėgainių parkas ar saulės kolektoriai ant stogų kas antram name, va tada galėtume AE darbą nutraukti.
Kokio ch-jo tam Briusely sėdi jei nieko savo piliečių naudai nesugeba padaryt. Jei iš mūsų reikalavo, kad uždarytume AE tai mums irgi galėjo pafinansuot kokį tai projektuką kuris aprūpintų bent pusę Lietuvos elektra, o dabar gaunasi, jūs užsidarykit , kad nebūtų mums čia pašonėj antro Černobylio, o kaip išgyvensit tai mums kažkaip PX.

Be to teko girdėti, kad kitoms šalims elektrą tiekdavome daug pigiau negu patys už ją mokėdavome (eiliniai vartotojai). Kažkaip pieviškai valdoma šalis, manyčiau... Bet koks skirtumas, svarbu, kad mus saugo NATO su savo turbūt nelabai galiojančiu 5 straipsniu. Geros dienos visiems
MONTUOTOJAS

Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Standartinė openbox » Šeš Lie 25, 2009 11:21 am

Taigi, Ignalinoje bus uždaryta AE, o štai vos už keliolikos kilometrų nuo Lietuvos sienos Kaliningrade bus atidaryta galinga Atominė Elektrinė.
Gal rusai paskolins kelis kibirus elektros ir mums, kai užtems lemputės?

Nusekęs Nemunas, Kuršių marios, pusiasaliu virtusi Rusnės sala. Toks apokaliptinis vaizdas galimas, jeigu rusai įgyvendins savo planus Kaliningrado srityje statyti atominę elektrinę. Tačiau didžiausią nerimą turėtų kelti tai, kad jėgainės reaktoriams aušinti numatoma naudoti Nemuno vandenį.

Vienas Kaliningrado srities visuomeninės ekologinės organizacijos „Ekozaščita" vadovų Vladimiras Slyvakas šiomis dienomis atskleidė rusų valdžios planus dėl Baltijos atominės elektrinės statybos, rašo „Kauno diena”.

Paaiškėjo, kad ši elektrinė gali iškilti vos už keliolikos kilometrų nuo Lietuvos sienos, netoli tranzitinio dujotiekio, tarptautinio oro susisiekimo koridoriaus teritorijoje.

Lietuvos valdžios atstovai teigia stebėsiantys galimą BAE statybą, teiksiantys savo pastabas, jeigu projektas išties kels grėsmę aplinkai ir žmonių saugumui.

Primename, jog DELFI rašė, kad judėjimui „Ekozaščita“ pavyko gauti slaptą žemėlapį, kuriame pažymėtos trys galimos Baltijos AE statybos aikštelės Kaliningrado srityje, už 10 km nuo Lietuvos sienos.

Galimos Baltijos AE statybos vietos apibrėžtos apskritimais, nurodančiais 15 km saugumo zoną.

Prioritetine laikoma centrinė aikštelė, kurios saugumo zona apima Lietuvos teritoriją. Viršutinėje žemėlapio dalyje – Nemunas, kurio vingyje, viršutinėje kairiojoje dalyje – Nemano miestas. Apatinėje žemėlapio dalyje punktyru pažymėtas dujotiekis.

Grunto vandenys turi būti ne mažesniame nei 40 m gylyje, tačiau pirmuoju numeriu pažymėtoje aikštelėje jie yra 8-10 m gylyje, antrojoje aikštelėje – 2 m gylyje, o trečioji aikštelė yra pelkėje.

Visos trys aikštelės yra tarptautinio oro koridoriaus, kuris žemėlapyje vaizduojamas oranžine spalva, zonoje. Žemėlapio viršuje pažymėtas koridoriaus aukštis. Akivaizdu, kad dideliems keleiviniams lėktuvams teks skristi virs Baltijos AE reaktorių.


www.delfi.lt

Vartotojo avataras
Neoromancer
Adminas
Adminas
Pranešimai: 5214
Užsiregistravo: Pen Gru 15, 2006 9:37 pm
Miestas: Jurbarkas
Susisiekti:

Standartinė Neoromancer » Šeš Lie 25, 2009 11:53 am

Jomajo, prie Nemano..., ant Nemuno kranto... taigi čia Jurbarkui "rukoj padat"... :-D
Amlogic TVBOX perprogramavimas į CoreELEC, LibreELEC, AlexELEC.
KODI grotuvo nustatymai ir konsultacija.
LINUX serveriai ir administravimas, mikrokompiuteriai.
NEOTECH.LT

Kiesa2
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2863
Užsiregistravo: Pir Sau 05, 2009 9:56 pm

Standartinė Kiesa2 » Šeš Lie 25, 2009 12:06 pm

Dar strapsnis ilgnalinos atominiu atlieku tema. http://kauno.diena.lt/dienrastis/miesta ... tis-227504

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių