ar imanoma pakelti elektros itampa
Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121
- seewolf
- Veteranas

- Susisiekti:
ar imanoma pakelti elektros itampa
taigi tokia problemele...gyvenam sodu bendrijoi,su elektra nemazos bedos.negana to,musu namelis paciame gatves ir rajono gale,tai vakarais krenta elektros itampa.lemputes vos vos sviecia,hidroforas duzgia nesukeldamas spaudimo vamzdziuose,savaitgaliais priguzejus sodininkam-boileri visai bijom ijungt.Modemui ir kompui sovi upsas,kuris beveik be perstojo pypsi del itampos trukumo.
nesenai buvau pas toki senuka eiguli,tai jis man rode savo pasigaminta sroves stabilizatoriu.gyresi,kad issprende problemas su itampa ir pas ji dabar ''viskas puikiai sviecia''.Toks klausimelis-ar realu kazka pasidaryt namie,kad itampa pakiltu ir mes islystumem galu gale is to bunkerio apsvietimo?
girdejau,kad siuolaikiski elektros stabilizatoriai,tai gali padaryt,bet ko gero tai zveriskai brangu??
p.s elektra pas mus vienfaze.trifaze isivest nera galimybiu.
nesenai buvau pas toki senuka eiguli,tai jis man rode savo pasigaminta sroves stabilizatoriu.gyresi,kad issprende problemas su itampa ir pas ji dabar ''viskas puikiai sviecia''.Toks klausimelis-ar realu kazka pasidaryt namie,kad itampa pakiltu ir mes islystumem galu gale is to bunkerio apsvietimo?
girdejau,kad siuolaikiski elektros stabilizatoriai,tai gali padaryt,bet ko gero tai zveriskai brangu??
p.s elektra pas mus vienfaze.trifaze isivest nera galimybiu.
-
vaidas1984
- Forumietis

- Susisiekti:
- 3018
- Forumietis

- Susisiekti:
aukštinantis įtampos transformatorius čia netiks, nes naktį, kai tinklo įtampa pasidarys normali, išėjime ji bus gerokai per aukšta. Reiktų kažko tokio
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=110811
kaip išsirinkti tai, ko reikia
http://www.tensy.ru/stab_vybor.html
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=110811
kaip išsirinkti tai, ko reikia
http://www.tensy.ru/stab_vybor.html
-
darius
- Forumietis

- Susisiekti:
-
Vytcka13
- Forumietis

- Susisiekti:
- seewolf
- Veteranas

- Susisiekti:
visiskai teisingai.elektros ukis priklauso sodams.o pirmininkui-gyliai ant viso to pokui.Vytcka13 rašė:tinklų reikalas greičiausiai baigiasi prie sodų bendrijos, bent jau tokios problemos egzistuoja (egzistavo) daugumoje bendrijų...darius rašė:O kokia iseiti siulo elektros tinklai,juk iki dezes itampa yra ju reikalas,pinigelius juk moki uz elektra.
- lagunijus
- Forumietis

- Susisiekti:
nemanau kad chia pades trafas, nes aukstinant itampa mazes srove, ko pasekoje (U x I = P) liks tas tas pats rezultatas. vienas is budu yra kreiptis is skirstomuosius ir rasyti skunda, bet reikia rasyti bendra nuo keliu vartotoju, tada jie pastatys matavimo irengini, keleta dienu pamatuos (matuoja tada specialiai kada maziausiai apkrautas tinklas) ir tada arba taisys ka nors arba ne. jei tinklai dar priklauso sodo bendrijai tada manau geriausia tartis su sodo elektrinku/pirmininku, jei butu galimybe galetu permesti ant kitos fazes, arba padidinti trafo isejimo itampa pastoteje (jei yra galimybe tam reikalui) o jei tas nepades tai tada tik laidu keitimas padetu. dar aishku galima bandyti kiek imanoma sumazinti pastovu el. suvartojima pvz, keiciant lemputes i taupias, isjungiant irenginius veikiancius standby rezimu nes prie didelio itampos kritimo tai darosi pastebima ir pan. bet chia tik teorishkai ... 
dar yra tokia institucija kaip VEI (valstybine energetikos inspekcija)...
dar yra tokia institucija kaip VEI (valstybine energetikos inspekcija)...
uCLan_Ustym4K_PRO_Combo_E2_1,25m@90E-45W_Ku
-
Predatorx
- Forumietis

- Susisiekti:
Jei el. tinklai priklauso sodu bendrijai, tai nepades nei VST nei RST. Cia ne ju darzas. Tokiu atveju tik laidu keitimas i storesnius ir galingesnio trafo statymas gelbes. Su trafo itampa daug nepazaisi, nes gyvenantiems arciau jo ims lemputes pokseti.
Jei tinklas priklauso RST ar VST reik rasyt prasyma, galios uztikrinimui, tuomet jau ju problema sprest, siaip tai statomas atramoje itampos stabilizatorius, kiek zinau pasiteisina.
Jei tinklas priklauso RST ar VST reik rasyt prasyma, galios uztikrinimui, tuomet jau ju problema sprest, siaip tai statomas atramoje itampos stabilizatorius, kiek zinau pasiteisina.
-
vaidas1984
- Forumietis

- Susisiekti:
- a95
- Veteranas

- Susisiekti:
-
darius
- Forumietis

- Susisiekti:
Kiekvienose sodu bendrijose jau yra skypu,paverstu y namu valda,kaip ir mano,visiskai neturiu jokiu reikalu su pirminikku ir panasiai.Manau,kad sodu bendrijoms nepriklauso elektros tinklai,tai rst ar vst nuosavybe,tad ir pirmininkas cia ne prie ko.Reiktu kreiptis tiesiogia.(juk uz elektra ne pirmininkui mokat,o tinklams)

Legalus montuotojas
Openbox S3 +S3+S3
-
vaidas1984
- Forumietis

- Susisiekti:
- seewolf
- Veteranas

- Susisiekti:
uz elektra Mariau mokam pirmininkui,o jis VST.lauksim iki nauju metu,lygtais zada VST perimti musu sena elektros uki.gal tada keis transformatorines ir galia padides...darius rašė:Kiekvienose sodu bendrijose jau yra skypu,paverstu y namu valda,kaip ir mano,visiskai neturiu jokiu reikalu su pirminikku ir panasiai.Manau,kad sodu bendrijoms nepriklauso elektros tinklai,tai rst ar vst nuosavybe,tad ir pirmininkas cia ne prie ko.Reiktu kreiptis tiesiogia.(juk uz elektra ne pirmininkui mokat,o tinklams)
-
Reme
- Forumietis

- Susisiekti:
Panaši situacija ir pas mus soduose buvo.Prieš porą metų perėmė RST tai išdalino visiems po 5kw ir žinokitės, nors reikėjo statyti naują pastotę...seewolf rašė: uz elektra Mariau mokam pirmininkui,o jis VST.lauksim iki nauju metu,lygtais zada VST perimti musu sena elektros uki.gal tada keis transformatorines ir galia padides...
The end was contained in the begining.
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
-
Vytcka13
- Forumietis

- Susisiekti:
Na jei visų vienu metu nejungi, tuomet tikiu. Kita vertus, priklauso nuo įrankių galingumo, kaip sakant zeimeris zeimeriui nelygus. Taigi mano nuomone gyvenamajam namui 5kW tikrai mažai, bet sodo nameliui per akis.Soul rašė:Sveiki,
na, 5 Kw tai, manau, tikrai pakanka. Pas mane gyvenamas namas tiek turi. Tai uztenka ir elektriniam boileriui 130l, elektrinei indukcinei viryklei, mikrobangei ir ivairims irankiams-stacionariai obliarkai, zeimeriui etc.
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Sveiki,Vytcka13 rašė:Na jei visų vienu metu nejungi, tuomet tikiu. Kita vertus, priklauso nuo įrankių galingumo, kaip sakant zeimeris zeimeriui nelygus. Taigi mano nuomone gyvenamajam namui 5kW tikrai mažai, bet sodo nameliui per akis.Soul rašė:Sveiki,
na, 5 Kw tai, manau, tikrai pakanka. Pas mane gyvenamas namas tiek turi. Tai uztenka ir elektriniam boileriui 130l, elektrinei indukcinei viryklei, mikrobangei ir ivairims irankiams-stacionariai obliarkai, zeimeriui etc.
na dar nei karto nebuvo ivadinio 25A automato ismete, o taip tai, tikriausiai, neapsikrove vienu metu per daug. Nors mes neziurime kas ijungtas.Naudojame ir tiek. Obliarka, zeimeris turi po 15000 apsuku 1,5kw kolektorinius variklius. Letinantis reduktorius 3:1. Diskas 25cm. Obliarka reismusas 30cm peiliai.
Formuler F3 HD PVR, Moteck SG2100A, 0.9m.
LY4KS.
LY4KS.
-
dziuka
- Forumietis

- Susisiekti:
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Sveiki,dziuka rašė:Soul, jai tu ivade turi 25A automata, tai gali praktiskai iki 12,5KW aprkova fazei duoti, ir is kur tu nusprendei, kad 5kW turi? ar as cia ko nesupratau
na, pas mane popieriuose RST irasyta, kad duota 5kw galingumo... O skaitiklio dezeje stovi automatas 25A...
LY4KS.
LY4KS.
-
algirdas
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Man atrodo ,Kad dziuka turetu nueit pasimokint skaiciuot
Juk galingua tai nesunku apskaiciuot : P=U x I . Na jei itampa U= 220V o I=5A tai galingumas bus 1.1 Kw . na va taip 25A autonmatas ir praleidzia 5 Kw galinguma . Na o 12Kw tikrai nepavyks ilgai praleist ismes automato apsauga ! 
Dejau,dedu ir desiu visas pastangas ant jusu problemos sprendimo
Legalus montuotuojas
Legalus montuotuojas
-
dziuka
- Forumietis

- Susisiekti:
as ne elektrikas, savamokslis, tik, bet tada man durnam paaiskink, algirdai, kodel pas mane galia 5 kW, o automatas stovi 10A ???? RST bandziau isaiskinti ,kad yra ne taip tai, jie net i kalbas nesileidzia rodo lenteles nurodimus ir t.t. prie 5 kW priklauso 10 A taskas. O del 12 kW paleidimo as parasiau ,kad tik teoriskai, 10 kW paleisi drasiai, o toliau..
Žalias aš da visai
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Sveiki,dziuka rašė:as ne elektrikas, savamokslis, tik, bet tada man durnam paaiskink, algirdai, kodel pas mane galia 5 kW, o automatas stovi 10A ???? RST bandziau isaiskinti ,kad yra ne taip tai, jie net i kalbas nesileidzia rodo lenteles nurodimus ir t.t. prie 5 kW priklauso 10 A taskas. O del 12 kW paleidimo as parasiau ,kad tik teoriskai, 10 kW paleisi drasiai, o toliau..
vadinasi pas Jus yra 2 kw... o ne 5... Su tinklais as labai daug nervu praradau...
Bet fizikiniu dalyku skaiciavimo formuliu RST dar neistengia pakeisti...
kad butu 5kw : 220=10A ...
LY4KS.
LY4KS.
-
partinis
- Forumietis

- Susisiekti:
boileris 1-2KW virykle max 5KW o gal ir daugiau, kur telkas, kompas lemputes, skalbenke 2KW, saldytuvas 1KW. O kas jei zmona lygintuva ijungs? ar kavos aparata nusipirksi. Cia aisku max, nu bet kartais gaunas ir maxSoul rašė:Sveiki,
-
algirdas
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Pala , o gal dziuka isdurineja su trifaze?!! Va cia tai palikta ,,gera skyle,, plesti pinigus uz nieka!
Jie ima ir ta galinguma paskaiciuoja ant triju faziu ir jei betvarkant popierius praziopsai ta momenta tai po to labai stipriai gali suvargt jungiant vienfazius elektros irenginius,jei jie galingesni nei 2.2Kw . Na tada tenka eit i skirstomuosius tinklus ir dasipirkinet galia ,metyt pinigus uz nieka !!! Arba perrinkt i 10a kausus stipresnio automato vidurius ir ji pakeist . Na cia jau kuryba.....
Dejau,dedu ir desiu visas pastangas ant jusu problemos sprendimo
Legalus montuotuojas
Legalus montuotuojas
-
partinis
- Forumietis

- Susisiekti:
manau elektros tiekimas turetu but aprasytas kaskokiuose norminiuose dokumentuose, juk svarbu daznis, itampa, srove, nes jei sitie dalykai nesunorminti tai paprasciausia apvagiamas vartotojas. Juk elektra perki 220V ir 60Hz, jei sitie parametrai ne tokie tai ir mokekt reiktu kita kaina, nes kaina kaip ir nustatyta uz konkrecia preke o ne uz kaip gausis.darius rašė:Kiekvienose sodu bendrijose jau yra skypu,paverstu y namu valda,kaip ir mano,visiskai neturiu jokiu reikalu su pirminikku ir panasiai.Manau,kad sodu bendrijoms nepriklauso elektros tinklai,tai rst ar vst nuosavybe,tad ir pirmininkas cia ne prie ko.Reiktu kreiptis tiesiogia.(juk uz elektra ne pirmininkui mokat,o tinklams)
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 15 ir 0 svečių