jonnyk rašė:woow rašė:
Spendžiant iš parašo [T90 4w 1w 5e 9e 13e 19e 23e 28e 36e 42e] LNB sumontuotos ant prailgintos plankutės, nes jau pagal Satlex kalkuliatorių po 3* už ribų.
Plankutė nėra prailginta. Kraštinės abi galvutės stovi ant pačio galo. Kaip tik telpa 42E ir 4W. Šiap mastant galvutės pasukimas į šonus laikiklyje turėtų priklausyti nuo to kokiu kampu atsimuša spindulys nuo palydovo į lėkštės reflektorius, ir kuo didesnis kampas ir galvutė kuo toliau nuo centro, tuo daugiau turėtų būti pasukta centro link laikiklyje, tačiau praktiškai didesnis pasukimas bent jau pas mane neduodavo didesnio signalo, netgi atvirkščiai signalas pradėdavo mažėti, todėl kraštinės galvutės pasuktos turbūt per vieną padalą laikiklyje, kitos laipsniškai dar mažiau. Bendrai paėmus tas pasukimas į šonus pastebimai didesnio signalo neduoda, Žymiai didesnę reikšmę turi galvutės sukimas palei savo ašį ir pastūmimas ant plankutės. Reikia atsiminti, kad pasukus galvutę į šoną ji pasislenka ir plankutės atžvilgiu ir tenka ja stumdyti. Mano atveju galvutės pasukimą į šonus lėmė tai, kad daugiau pasukus kraštines galvutes jos nebetelpa ant plankutės. Todėl jos pasuktos taip, kad stovėdamos ant pačio galo tose palydovuose turėtų maksimalų signalą. Kai nusireguliavau kraštus tada centre pasigavau Astra19E.
Iš visų palydovų signalas labai geras išskyrus Amos palydovą, kur signalas laisvų ukrainiečių kanalų silpnų siųstuvų pagal Openbox800 tik vos 25-30%, koduotų Xtra paketo apie 55%. Bet mano atveju greičiausiai kalta elektros linija, kurios 4 laidai praeina už kokių 3-4 metrų truputi aukščiau lėkštės kaip tik tame lėkštės šone, ir nors vizualiai atrodo lygtais turėtų nekliudyti gal but elektrinis laukas vis vien paveikia, nes ant šalimais stovinčios 1W ir kitame gale stovinčios 42E galvos signalas puikus.
Turėjau tą problemą, ir sakau, jog tilpt tai telpa, tik 4W ant snarglių laikosi ,dėl ko, posilpnė signalo kokybė gaunasi, nors stiprumas santykinai normalus (~88). Beje kaip ir pačiam, kitos galvos man normaliai gaudė. Vienu žodžiu, nusprendžiau kad turkų nuo 42E nežiūrėsiu ir viską perkalibravau ant 4w-36E, su 16E centre. Gavosi visai super, sistemą sutalpinau į +20/-20 laipsnių ruožą pagal skalės gradaciją. Pamatavus signalą, galima teigti, jog atliktos pataisos pasiteisino. Anot manojo SatLink'o fainderio visose galvose laikosi ~90 signalo stiprumas, kokybė ~70-72 (Amos'as , matuotas pagal transponderį 10722 H) , išskyrus Sirius 4.8 galvą. Ten su kokybe iš vis nesveikai gerai laikosi - ~90. Skalė daug maž atitinka SatLex skaičiavimus, sukiot papildomai galvų nereikėjo. Žinodamas, kad antenos stovą stačiau pagal gulščiuką,"skew" pasvirimo kampą, abiem atvejais nustačiau pagal SatLex skaičiuotuvo skaičiavimus iš kart dar prieš pagaudamas centrą. Pagavus centrą ir fiksavus visą sistemą, toliau kraštus derinti - vienas malonumas
P.S. kadangi fiksavus duotasis centras 16E man nebuvo reikalingas , galvą horizontale tiesiog perstūmiau į reikiamą poziciją.
Manyčiau, jog dėl Amos signalo pačio atveju: gali būt įtakoja bliūdo kraštas, signalą priimančioje įrangoje neteisingai nurodytas transponderio poliariškumas, ar neteisinga perdavimo sparta (symbol rate, sakysim, vietoje 27500 užmesta 30000). Jei visi šitie parametrai teisingi, belika bandyti iš naujo perkalibruot sistemą į siauresnį ruožą (sakysim 4w-36E su centru 16E), kad atitraukt 4W nuo krašto... aišku tai tik IMHO. Man bent tai padėjo. O dėl jėgos lauko, tai labai abejočiau - jei jis įtakotų, ir kitos galvos nesiderintų.