kruizas rašė:GAL PATARTUMET KAS GERIAU- NOREJAU PIRKT HD SAT TIUNERI, PO TO DAR PRIREIKE DVB-T TIUNERIO. TAIP PAT APSICIUPINEJAU KAD KOMPUI JAU 5 METAI ...GAL PROTINGIAU BUTU PASIKEIST KOMPA IR I JI ISIDET DVB-T, DVB-S2 IR VISKA ZIURET PER PLAZMA? MAZIAU RAKANDU, DISTANCINIU IR KOMPO EKRANAS BUTU DIDELIS. AR KOKYBE HD NEKRENTA? JEI MANOT KAD TAIP GERIAU, GAL KAS KERTAT KOMPUS PARASYTUMET TO KOMPO PARAMETRUS IR TU PLOKSCIU PAVADINIMUS. ACIU
Problema yra ta, kad dar mums neteko gyvai pačiupinėti tokios sistemos. Šiaip užsienyje HTPC sistemos labiau paplitę nei mūsuose. Antra vertus čia gal labiau entuziastai tuo užsiima... Na pagalvokime kokie būtų pliusai:
*Viskas viename
*Galimybė įrašinėti programas, yra visokie EPG, TimeShift ir tt.
*Greičiau atsiranda pluginai koduotų kanalų žiūrėjimui
*Rodo visus įmanomus video formatus
*Groja visus įmanomus muzikinius formatus
*Galimybė valdyti distanciniu pultu
*Galimybė padaryti įvairių platformų žaidimo konsole (PlayStation,Xbox,Nintendo ir tt)
*Parinkus tinkamą korpusą gali atrodyti kaip namų audio sistemos komponentas
Galima ir daugiau rasti pliusų. Kaip minėjau bėda tame, kad beveik niekas šiame forume tokio varianto nėra išbandę. Mano manymu, vaizdas nebus labai blogesnis nei pigaus HD SAT tiunerio. Ir toks variantas tikrai gaunasi pigiau nei HD SAT tiuneris ir DVB-T.
Aš parašiau, kaip labai prijaučiantis PC variantui. Tai subjektyvu.
Dabar dėl įrangos. Mano manymu toks kompas turi būti kompaktiškas, tylus. Taigi reikėtų sistemą rinkti ant mATX platformos. Pasirūpinti galingesniu procesoriumi, min 2GB atmintimi, HDD pagal skonį, bet rinkčiausi talpesnį, motininė mATX dydžio ir kad būtų su HDMI išėjimu, CD/DVD,HD DVD ar Blue Ray vėlgi pagal skonį ir kišenę. Beje, motininę rinkčiausi Gigabyte su AMD 780 ar 690 čipsetu. Kas liečia SAT ir DVB-T plokštes, tai prieš perkant įsitikinti, jog jos puikiai veiks su alternatyviomis programomis. Operacinę sistemą siųlyčia Windows XP + Media Portal.
Dar pridursiu, kad SAT plokštės gali ydingai dirbti su motorais ar DiseqC'ais. Kas liečia SAT plokštes tai rinkčiausi iš SkyStar produkcijo. Na o iš DVB-T gal labiau Avermedia prie širdies.