• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

LNB+LNB

Neradote sau skirtos diskusijų rubrikos? užsukite čia.

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
EGIDUKAS
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

LNB+LNB

Standartinė EGIDUKAS » Pen Sau 19, 2007 10:34 am

Sveiki. Man reikėtų sužinot 5 laipsnių skirtumą viena LNB nuo kitos(statant dvi galvas) koks atstumas tarp jų turėtų būti centimetrais? :?
TRIAX-110;HH-SG2100A;F-800;90E-30W;

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Pen Sau 19, 2007 10:41 am

Atstumas prilauso nuo antenos diametro o tiksliau nuo zidinio nuotolio. Nezinant zidinio nuotolio neimanoma pasakyti.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Pen Sau 19, 2007 11:06 am

tomas rašė:Atstumas prilauso nuo antenos diametro o tiksliau nuo zidinio nuotolio. Nezinant zidinio nuotolio neimanoma pasakyti.
Kaip sužinoti tą židinio nuotolį, jei prie lėkštės nebuvo jokių tech.charakteristikų. Inete jų irgi neradau.

Vartotojo avataras
vilius
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė vilius » Pen Sau 19, 2007 2:56 pm

pats paprasčiausias būdas- pasimi į ranką lnb ir ieškai signalo,kai surasi matysi kiek panašei reikia prailgint

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Pen Sau 19, 2007 7:19 pm

augism rašė:
tomas rašė:Atstumas prilauso nuo antenos diametro o tiksliau nuo zidinio nuotolio. Nezinant zidinio nuotolio neimanoma pasakyti.
Kaip sužinoti tą židinio nuotolį, jei prie lėkštės nebuvo jokių tech.charakteristikų. Inete jų irgi neradau.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Pen Sau 19, 2007 10:45 pm

Alyno forume radau http://www.alyno.ru/old-forum/viewtopic.php?t=31

kad F=D*D/(16d)
kur D antenos skersmuo
d antenos gylis.

Ten yra ir formulė, kaip apskaičiuoti atstumą tarp galvų. Daugiau teoriniai apskaičiavimai, kurių gale visada pridedama, kad galutinai viską sureguliuoti vis tiek reikia pagal signalą stiprumą.

Vartotojo avataras
E.c.k.a
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Re: LNB+LNB

Standartinė E.c.k.a » Pen Sau 19, 2007 11:06 pm

EGIDUKAS rašė:Sveiki. Man reikėtų sužinot 5 laipsnių skirtumą viena LNB nuo kitos(statant dvi galvas) koks atstumas tarp jų turėtų būti centimetrais? :?
susiglaudusios man net teko 75 80e dariti tai reikejo kiek imanoma arciau maziau kaip 5 laipsniai multifida be signalo nuostoliu beveik neimanoma padariti

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Šeš Sau 20, 2007 11:09 pm

E.c.k.a rašė:
EGIDUKAS rašė:Sveiki. Man reikėtų sužinot 5 laipsnių skirtumą viena LNB nuo kitos(statant dvi galvas) koks atstumas tarp jų turėtų būti centimetrais? :?
susiglaudusios man net teko 75 80e dariti tai reikejo kiek imanoma arciau maziau kaip 5 laipsniai multifida be signalo nuostoliu beveik neimanoma padariti
Kolega klystate. Yra galvuciu su siaurais spinduoliais, be to atstumas tarp galvuciu priklauso nuo diametro antenos. Jei kalba apie 80E ir 75E tai su 1.25m antena paprastos galvutes bus susiglaude, tuo tarpu su 0.9m antena jau reikia naudoti bent viena galvute su siauru spinduoliu. Na o jei antena dar mazesne tai reikes abieju galvuciu su siauru spinduoliu.

Vartotojo avataras
E.c.k.a
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė E.c.k.a » Sek Sau 21, 2007 11:19 am

tomas rašė:
E.c.k.a rašė:
Kolega klystate. Yra galvuciu su siaurais spinduoliais, be to atstumas tarp galvuciu priklauso nuo diametro antenos. Jei kalba apie 80E ir 75E tai su 1.25m antena paprastos galvutes bus susiglaude, tuo tarpu su 0.9m antena jau reikia naudoti bent viena galvute su siauru spinduoliu. Na o jei antena dar mazesne tai reikes abieju galvuciu su siauru spinduoliu.
pas mane antena 0.9 multifida padariau is paprastu galvuciu 75 80e tik nesuprantu kur as klistu as nesneku apie 2 metru antenas ir as manau kad teisingai atsakiau kad lnb susiglaude ka be to ir pats kolega patvirtinot :)

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Sek Sau 21, 2007 4:35 pm

E.c.k.a rašė:
tomas rašė:
E.c.k.a rašė:susiglaudusios man net teko 75 80e dariti tai reikejo kiek imanoma arciau maziau kaip 5 laipsniai multifida be signalo nuostoliu beveik neimanoma padariti
pas mane antena 0.9 multifida padariau is paprastu galvuciu 75 80e tik nesuprantu kur as klistu as nesneku apie 2 metru antenas ir as manau kad teisingai atsakiau kad lnb susiglaude ka be to ir pats kolega patvirtinot :)

Norejau pasakyti kad ir 4 laip. su 0.9m antena galima padaryti be jokiu praradimu su atitinkamom galvutem.

Vartotojo avataras
E.c.k.a
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė E.c.k.a » Sek Sau 21, 2007 4:46 pm

tomas rašė:
E.c.k.a rašė:
tomas rašė: Kolega klystate. Yra galvuciu su siaurais spinduoliais, be to atstumas tarp galvuciu priklauso nuo diametro antenos. Jei kalba apie 80E ir 75E tai su 1.25m antena paprastos galvutes bus susiglaude, tuo tarpu su 0.9m antena jau reikia naudoti bent viena galvute su siauru spinduoliu. Na o jei antena dar mazesne tai reikes abieju galvuciu su siauru spinduoliu.
zinoma kad galima bet jau rekia kitokiu lnb egidukas klause kiek cm manau jįs supras is musu diskusijos kokie atstumai tarp lnb manau issamei paaiskinom

Norejau pasakyti kad ir 4 laip. su 0.9m antena galima padaryti be jokiu praradimu su atitinkamom galvutem.

Vartotojo avataras
E.c.k.a
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė E.c.k.a » Sek Sau 21, 2007 4:50 pm

zinoma kad galima bet jau rekia kitokiu lnb egidukas klause kiek cm manau jįs supras is musu diskusijos kokie atstumai tarp lnb manau issamei paaiskinom

Vartotojo avataras
EGIDUKAS
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė EGIDUKAS » Pir Sau 22, 2007 7:51 am

Dėkui už atsakymus.Viską supratau. :lol:
TRIAX-110;HH-SG2100A;F-800;90E-30W;

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių